Trektochten voor je Bucket List

De Belgische Ardennen was de laatste weken mijn toevluchtsoord om toch dat reisgevoel niet te verliezen. Ik maakte er enkele prachtige wandeltochten en raakte gebeten door het hiking virus. Ik ging eens verder kijken dan de Ardennen en vond enkele avontuurlijke trektochten voor de toekomst. Na mijn wandel trektocht door Schotland, ging ik wat verder van huis.

Stedentrips vriendinnen banner

Post-Corona Trektochten voor je Bucket List

Als je deze zomer ergens naar toe wilt, dan is het sowieso niet naar een volgeboekt hotel onder de zon met een all-in arrangement. Kun je de artikelen over gestrande reizigers in de quarantaine-hotels nog herinneren? Juist. Nee, sociale afstand is de sleutel en als je toch in een vliegtuig gaat zitten, vlieg dan ergens naar toe waar je die afstand ook kunt bewaren. Het is hoog tijd om je wandelschoenen aan te trekken en de natuur in te trekken. Letterlijk. In deze blog post presenteer ik je enkele avontuurlijke trektochten voor het post-corona tijdperk.

Oké, we zitten nog middenin in de Corona crisis en daarom kunnen we nog niet helemaal van een post-corona tijdperk spreken, maar laten we er van uit gaan dat er betere tijden aan komen. Deze zomer trek ik er wel nog op uit met mijn minicamper, naar de Ardennen en de kust. Maar in het najaar droom ik toch van een verre reis. Klaar voor enkele voorbeelden van de mooiste trektochten op deze planeet?

hotelspecials

Mardi Himal Trek

Met acht van de tien hoogste toppen ter wereld en enkele van de mooiste landschappen die alleen te voet te bereiken zijn, is Nepal met recht hét trekking-mekka van deze wereld te noemen. Trekking is de meest populaire activiteit in Nepal en dat merk je als je aankomt in Kathmandu of in Pokhara. Overal kom je gidsen en porters tegen en is er uitrusting te koop. Je kunt niet om Mount Everest en de Annapurna’s heen als het gaat om trekken, maar we doen het wel. We zouden geen Travelcheckers zijn als we niet een meer onderbelichte trektocht in Nepal eruit zouden pikken. De Mardi Himal Trek is een van de verborgen pareltjes als het gaat om trekking in de Annapurna regio. Waar de meeste mensen de trek naar Annapurna Base Camp doen, heb je net om de hoek de mogelijkheid van de gebaande paden af te gaan.

trektocht himalaya

De Mardi Himal Trek neemt je mee naar het base camp van Mardi Himal, midden in de schoot van Mardi Himal en Machhapuchhre, de zogenaamde Fish Tail Mountain. Op de Mardi Himal Trek krijg je het uitzicht zonder de drukte. Verwacht authentieke theehuizen, prachtige rododendronbossen en het mooiste uitzicht op het Annapurna gebergte. Je komt oog in oog met reuzen als Mardi Himal, Machhapuchhre, Annapurna South en Hiunchuli. De verwachting is dat Nepal vanaf Augustus 2020 weer open is voor internationaal tourisme.

Salkantay Trek

Het kan nog even duren voordat Peru de grenzen opent voor toerisme, maar we gaan er vanuit dat we in het najaar weer Machu Picchu kunnen bezoeken. Niet via de de klassieke Inca Trail, maar via de spannende Salkantay Trek. De Salkantay Trek naar Machu Picchu is een alternatief voor de Inca Trail. Het wordt door de meesten beschouwd als de beste alternatieve route. Wij denken dat het de beste route is! Niet alleen vanwege de ongebreidelde schoonheid die je tegenkomt, maar ook vanwege het gebrek aan mensen. Omdat het ruiger en afgelegen is, is de Salkantay Trek beduidend minder bevolkt dan de Inca Trail. Met formidabele uitzichten en ontzagwekkende vergezichten heeft dit minder bereisde pad een onkwantificeerbare waarde. Het is echt, zoals de Inca’s het noemen, heilig.

salkantay trekKilimanjaro beklimmen

Als je een vlucht kunt vinden, kun je nu al naar Tanzania vliegen om Kilimanjaro te beklimmen. Tanzania is een van de weinige landen waar er geen lockdown is geweest. Het dak van Afrika. Aan de voet vind je giraffes, leeuwen en olifanten en op de top vind je sneeuw. De Kilimanjaro, de bekendste berg van de wereld. Als kind zag je hem in de achtergrond van de Leeuwenkoning en sindsdien wil je hem beklimmen.

De mystiek van het bijna 6000 meter hoge massief is er één uit duizend. De Kroon van Afrika is goed te beklimmen voor zowel doorgewinterde mountaineers als amateurs. Voor ongetrainde benen is er de Marangu Route, die bekend staat als de Coca-Cola Route. Dit is omdat de Marangu de enige route is met comfortabele hutten waar voor eten en water wordt gezorgd. De berggeiten kiezen de Umbwe Route. Deze route staat bekend als de zwaarte en benodigd een ijzeren wil.

kilimanjaro trekkingMount Rinjani beklimmen

Een andere beklimming die je op de bucketlist kunt zetten is een Rinjani beklimming. Feitelijk trek je op een actieve vulkaan, de op een na hoogste in Indonesië. Er is wat lef voor nodig om naar de krater Ram of de top te klimmen, want er is een kans dat deze vulkaan tot leven komt. In 2018 vielen er slachtoffers en kwamen trekkers vast te zitten op de berg Rinjani door een aardbeving. Het feit dat de vulkaan in 1995 een ernstige uitbarsting had, weerhoudt niemand er van om de berg Rinjani te naderen. Het is gewoon te mooi. Je kunt je Rinjani avontuur op een paar verschillende manieren beleven, of je nu naar de Krater Rim klimt of helemaal naar de top. Hoe dan ook, je krijgt het mooiste uitzicht dat het eiland Lombok te bieden heeft.

rinjani beklimming

Welke trektocht zou jij kiezen? Een wandelvakantie Schotland of een trektocht door Peru of Nepal? Welke ervaring heb je al beleefd tijdens het hiken? Deel het met ons en laat in de reacties je tips achter.

sunweb lastminute banner

Reageer