Universal Studios VIP experience

Universal Studios Hollywood is de favoriete plek van Steven Spielberg en ademt filmgeschiedenis uit. Ga mee op bezoek in VIP stijl.

Stedentrips vriendinnen banner

Universal Studios Hollywood

Hollywood is de bakermat van de filmindustrie. En als filmliefhebber stond een bezoek aan een operationele filmstudio dan ook hoog op het lijstje. Universal Studios Hollywood gunt je een blik achter de schermen en combineert dat met een spectaculair themapark. Ride the movies!

universal studios Hollywood

hotelspecials

VIP Experience

Omdat ik geen zin heb om uren in de rij te staan voor een attractie en wat meer tijd wil om de filmsets te bewonderen boek ik de Universal Studios VIP Experience. Onder leiding van onze gids Peter krijgen we exclusieve toegang tot de backlot en mogen we de hele dag schaamteloos de wachtrij voorbij wandelen. En dat klinkt als filmmuziek in m’n oren.

Breakfast lounge

Breakfast lounge

Ik stop aan de ingang van de Frankenstein parking en geef mijn sleutels af aan de parkeerwachter die de Mustang hopelijk veilig parkeert. Via de VIP ingang wandel ik de lounge binnen waar je trailers kan bekijken van de grootste blockbusters van Universal. Peter komt zich alvast even voorstellen terwijl ik m’n ontbijt naar binnen werk. Het is een buffet dus blijft het natuurlijk niet bij 1 bordje…

universal studios

Ingang van het park

vip experience

Tram Tour

Universal Studios Hollywood bestaat uit 2 delen. In het thema park gedeelte vind je de meest waanzinnige attracties. Beneden in de vallei ligt de backlot, waar filmsets en soundstages nog steeds operationeel zijn.

universal studios hollywood

tram tour universal studios

De “gewone” tram tour

De tram tour is de grootste attractie van de studios. Deze ‘behind the scenes’ tour leidt je langs verschillende filmsets en de special effects vliegen je om de oren. Ik overleef aardbevingen, overstromingen en aanvallen van witte haaien en dino’s. Al een geluk dat de Amerikaanse chauffeur elke 200 meter de veiligheidsregels herhaalt. “Please keep your hands, arms, legs and feet inside the train”.

Soundstage

Het grote voordeel van het VIP busje, naast de gratis drankjes en de lederen zetels, is dat je geregeld mag uitstappen. Peter leidt ons rond op verschillende filmsets en zorgt voor sappige anekdotes. We bezoeken een soundstage die is omgetoverd tot een supermarkt voor de serie The Superstore. Ik ken de serie niet maar mijn medepassagiers laten de oooh’s en aaah’s in het rond vliegen.

universal studios vip  20190406 142319

Hill Valley

Mijn hoogtepunt komt dan weer als ik mag rondlopen op de set van Back to the future, al zijn hier ook wel andere films opgenomen. Levensechte sets met gevels van karton wekken de illusie dat je in een echte stad rondloopt. Om de hoek liggen de straten van NY, een westerndorp en Bates Motel uit Psycho.

Hill Valley

Hill Valley

universal studios vip

Monsters

Universal Studios is groot geworden dankzij z’n monsters. Dracula, Frankenstein, King Kong en Jaws waren stuk voor stuk kaskrakers en hebben Universal op de kaart gezet. King Kong heeft z’n eigen eerbetoon gekregen in de grootste 3D experience ter wereld.

king kong

Naar binnen rijden lijkt geen goed idee…

jaws

Shark attack

War of the worlds

Veel films worden tegenwoordig voorzien van special effects door CGI technieken (computer generated images). Maar na de vliegtuigcrash in “War of the worlds” liep Tom Cruise door een echte crashsite. Een boeing 747 werd hier vakkundig uit elkaar geklopt en op een dorp gedumpt. Rondwandelen op deze set was dan ook een unieke ervaring.

20190406 152716

De Amerikanen in het busje beginnen plots hysterisch te wijzen naar een van de fake huizen op Wisteria Lane. Terry Hatcher is aan het werk en komt even goeiedag zeggen. Ik snap de commotie niet en de Amerikanen worden hierdoor nog zotter. Sorry Lois Lane, ik had je niet herkend met al die botox. Maar toch een sympathieke madam, helaas geen selfie.

20190406 1531420

Springfield

Tijd voor een lunch dan, bereid door de chefs die ook koken voor de celebrities in de studios. Het buffet is verbazend lekker en heeft gelukkig niets met “pretparketen” te maken. De namiddag wordt gevuld met spectaculaire attracties met Transformers, The Mummy, Harry Potter en The walking dead in de hoofdrol. Stuk voor stuk uniek en van topniveau, wie hier is geweest verveelt zich dood tijdens een dagje Bobbejaanland.

springfield

Al ooit in Springfield geweest? In Universal Studios kan je gewoon een Duff Beer gaan drinken bij Moe’s (als je er 13 dollar voor over hebt toch) of een Krusty burger gaan eten. Een selfie met Homer en een ritje in de Krustyland coaster is hier een must. Peter loodst ons overal vakkundig voorbij de wachtrij met onze Universal Express passen. Aanschuiven is voor losers 🙂

Harry Potter

In The Wizarding World of Harry Potter word ik helemaal ondergedompeld in de sfeer van Hogwarts. Zelfs als je geen fan bent van de boeken en films van Potter ben je onder de indruk van de details in dit gebied. Kinderen lopen met een toverstaf rond en drinken van hun butterbeer. Een dame in ons gezelschap vraagt zich luidop af waarom de fake sneeuw op de daken niet smelt… Bovendien ligt in het kasteel ook nog eens de beste attractie ter wereld. Niet te missen dus.

20190406 175245 e1555901300582

Ben je in Hollywood, dan is een bezoek aan Universal Studios zeker een must. Koop je tickets op voorhand online. Aan de kassa ga je altijd meer betalen. Heb je weinig tijd? Dan is de VIP experience een uitstekende manier om de studios ten volle te beleven zonder veel tijd te verliezen in de wachtrij. Uiteraard moet je dan wat dieper in je portefeuille tasten. Tickets kosten 349 dollar per persoon.

Inbegrepen in de VIP Experience:

  • valet parking
  • toegang tot het park
  • ontbijt in de vip lounge
  • gourmet lunch in de vip dining room
  • tram tour met gids
  • bezoek aan een soundstage en magazijn met rekwisieten
  • universal express passen
  • gereserveerde plaatsen bij shows

Citywalk

Een geslaagde dag afsluiten doe ik in Citywalk, een bonte verzameling van restaurants, shops en bars. De keuze is groot maar valt uiteindelijk op een klassieker. Rock on!

20190406 204840

20190406 210849 e1555901959315

sunweb lastminute banner

Reageer