Bretagne

Frankrijk – Vakantie Bretagne

Waarom veel mensen een vakantie Bretagne boeken

Op deze website kunt u heel veel informatie vinden over verschillende landen, vakantiebestemmingen en soorten vakanties voor een ideale vakantie naar uw favoriete bestemming. Naast die informatie kunt ook direct via verschillende aanbieders en deze website vakanties boeken. Zo kunt u op deze manier dus ook een vakantie boeken naar Bretagne in Frankrijk. Op deze website behandelen we een hoop verschillende regio’s en gebieden in Frankrijk, omdat het simpelweg een fantastisch land is om er op vakantie te gaan. En als je een vakantie met hond Frankrijk wil boeken. Een vakantie met hond Bretagne is zeker een goede keuze.

Stedentrips vriendinnen banner

Bretagne is een Schiereiland

Bretagne is waarschijnlijk wel één van de mooiste gebieden en regio’s van Frankrijk en dat is extra bijzonder, want Bretagne is namelijk ook een schiereiland. Bretagne bestaat uit ongeveer vier verschillende departementen en al die departementen bij elkaar zorgen ervoor dat Bretagne elk jaar weer een heel populair schiereiland is om te bezoeken. Dus mocht u nu al direct weten dat u hier uw vakantie wilt vieren, dan kunt u deze vakantie simpelweg boeken via onze website. Natuurlijk vertellen wij u uiteraard graag veel meer over een vakantie Frankrijk en in het bijzonder de kust van Bretagne en Normandië.

vuurtoren kust Bretagne

hotelspecials

Omgeving en cultuur

Vroeger was Bretagne qua omgeving en cultuur een zeer bosrijke omgeving. Dit is alleen een stuk minder geworden in de Middeleeuwen toen veel bossen verdwenen. Nu bestaat Bretagne voornamelijk uit akkers en weilanden. Dat neemt niet weg dat er gelukkig nog een hoop natuur te vinden is en dat er dus veel bossen zijn in Bretagne. Mocht u een vakantie willen hebben waarbij u heerlijk wandelingen kunt maken door het bos. Dan is het goed om via deze website de gebieden binnen Bretagne te bekijken waar er bossen zijn, zodat u daarop ook uw vakantie kunt boeken.

Bekende steden in Bretagne

Een vakantie Bretagne zal veelal een strandvakantie zijn. Toch heeft Bretagne steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. We noemen er enkele die interessant zijn voor een citytrip Bretagne. Dit zijn de steden St Malo, Vannes en Carnac. En dan de hoofdstad va Bretagne Rennes natuurlijk. Rennes behoort zelfs tot de 10 grootste steden in heel Frankrijk. Houd je van Middeleeuwse steden en oude cultuur? Dan moet je de oude stad Bécherel bezocht hebben. Deze stad met middeleeuwse straten en een grote historie wordt ook wel de “Boekenstad” genoemd. Dit omdat er jaarlijks een boekenmarkt georganiseerd wordt.

Veel natuur in Bretagne

De natuur is dan ook zeer belangrijk bij het maken van uw keuze, maar Bretagne heeft meer te bieden, zoals de kunst en cultuur op het schiereiland. Elk jaar gaan namelijk veel mensen hier heen voor de vele culturele festivals die er worden georganiseerd. Hierdoor is Bretagne ook echt een trekpleister geworden qua cultureel aanbod. En het voordeel is dan ook dat er zeer verschillende soorten festivals zijn, zodat er altijd voor iedereen wel wat te doen valt. Genoeg redenen in ieder geval om een vakantie naar Bretagne in Frankrijk te boeken. Op zoek naar een huisje in de natuur in Frankrijk? Zoek op “natuurhuisje Frankrijk”.

Bretagne natuur

Twee natuurparken Bretagne

Er zijn 2 belangrijke natuurparken in Bretagne en die trekken jaarlijks vele toeristen. Deze parken zijn Parc Naturel Régional de Briere en Parc Naturel Régional d’Ármorique. Verder vind je in Bretagne meerdere natuurreservaten en Botanische Tuinen. Je vindt hier veel zeldzame planten en dieren.

Op vakantie met hond in Bretagne

Veel mensen boeken hun vakantie Bretagne omdat het er hond vriendelijk is. Het is een ideale plek voor een vakantie met hond aan zee en in veel huisjes langs de kust zijn honden welkom. Als je een huisje met hond Bretagne wilt boeken, kan dat tegenwoordig online. Er zijn ook enkele vakantieparken in Bretagne en Normandië waar honden toegestaan zijn.
Meer weten over een vakantie Normandië? Eerder schreven we over een trip door Normandië.

sunweb lastminute banner

Reageer