Vakantie Drents-Friese Wold

Een vakantie Drents-Friese Wold boeken?

Het natuurgebied Drents-Friese Wold is Nederlands grootste aaneengesloten bosgebied. Je kan dan ook fantastische wandelingen en fietstochten maken door een uitgestrekt bosgebied. Echter staat het Drents-Friese Wold ook bekend om zijn heide, vennen en moeras. Een vakantie Drents-Friese Wold is dan ook verrassend en rustgevend. De akkers rondom de dorpen en de beekdalen zijn een heuse verademing. Een vakantie Drents-Friese Wold is een ideale manier om aan de dagelijkse sleur te ontspannen en Nederland op een andere manier te leren kennen.

Stedentrips vriendinnen banner

Vakantie Drents-Friese Wold, huisje in bos huren.

Wil je een huisje in het bos in Drenthe huren? Dat kan. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold werd in 2000 opgericht en is maar liefst 61 vierkante kilometer groot. De bekendste dorpen en steden in de omgeving van het natuurgebied zijn Appelscha, Wapse, Vledder, Diever, Doldersum, Hoogersmilde en Noordwolde. Het is erg leuk om naast de rustgevende dag in het natuurgebied ook een uitstapje te maken naar één van de pittoreske dorpjes. Het Drents-Friese Wold is gelegen in de provincies Drenthe en Friesland. Het nationale park speelde ook in de verre geschiedenis een belangrijke rol. Er werd in het park een hunebed gevonden, maar ook enkele sporen van inwoners uit de ijzertijd en zelfs de steentijd.

Beheerders van het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is ruim 400 hectare groot en kent tientallen particulieren eigenaren. Het is dan ook mogelijk een particulier huisje in de bossen van dit unieke natuurgebied te huren. De grootste beheerders zijn echter geen eigenaren. Het gebied staat voornamelijk onder het beheer van het Drents Landschap, Staatsbosbeheer, De Maatschappij van Weldadigheid en Natuurmonumenten. Veruit het grootste deel van het park valt onder Staatsbosbeheer. Een vakantie Drents-Friese Wold betekent een vakantie midden in de bossen.

hotelspecials

de bossen

Vakantie Drents-Friese Wold met hond

Je kan het Drents-Friese Wold het hele jaar door bezoeken. Het is ook leuk om er gelijk een weekendje weg of een langere vakantie van te maken. Er zijn in het gebied dan ook meerdere accommodaties te huur waar honden welkom zijn. En een vakantiehuis met hond in Drenthe huren, is altijd een succes. Je kan bijvoorbeeld overnachten op een vakantiepark van Landal of op een honden camping Drenthe. Daarnaast zijn er genoeg B&B’s en hotels gevestigd in het gebied. De vakantiehuisjes zijn altijd een aanrader. Je kan overnachten in een knus en klein vakantiehuisje of in een luxe vakantiewoning met moderne faciliteiten. Vind hier een huisje in het bos met hond.

Opoeteren

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Als je een vakantie Drents-Friese Wold boekt, raden wij alle bezoekers van het natuurpark aan om het Buitencentrum Drents-Friese Wold te bezoeken. Het centrum is ideaal voor nieuwe bezoekers die graag meer te weten willen komen over het nationale park. Daarnaast kan je normaliter een interessante tentoonstelling bezoeken en er worden kinderactiviteiten georganiseerd. In het Boswachterslab kan jij bekijken hoe het leven van een echte boswachter eruitziet. Het Buitencentrum is vrijwel het hele jaar geopend. Er zijn in het Buitencentrum enkele regels van kracht in verband met corona, zo zijn er bijvoorbeeld slechts enkele toiletten geopend.

In het Buitencentrum Drents-Friese Wold is er ook een winkeltje te vinden, waar je allerlei handige artikel kan aanschaffen. Daarnaast is het mogelijk om bij de brasserie IJgenweis nog een hapje te gaan eten of te genieten van een drankje.

Activiteiten in het Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is de perfecte bestemming voor de recreanten. Je kunt er een bijzonder vakantiehuisje huren. Er zijn door het gehele park fietsroutes beschikbaar, deze zijn geasfalteerd. Verreweg de meeste bezoekers ontdekken het park dan ook op de fiets. De mountainbikers kunnen zich vermaken op unieke aangelegde routes van Staatsbosbeheer. Daarnaast kan je vanzelfsprekend ook geweldig wandelen in het Nederlandse natuurgebied. Er zijn tientallen wandelroutes beschikbaar, welke de bezoeker naar de mooiste plekjes brengen. Picknicken kan op de speciale picknickplekken in het gebied.

Vakantiehuis met binnenzwembad huren.

Grote groepen kunnen het beste een vakantiehuis met binnenzwembad huren.
Er zijn diverse vakantiehuizen in Drenthe te huur met een binnenzwembad.
Vind hier vakantiehuizen met binnenzwembad Drenthe.

Vakantie Drents-Friese Wold met kinderen, het Klimbos.

Gezinnen met kinderen raden wij aan om naar het Klimbos te gaan in het mooie Appelscha. Het klimbos beschikt over een gebied vol met hindernissen en tikkelbanen. Kinderen vanaf 1.40 meter krijgen toegang tot het platform. De hoogtes zijn verschillend, maar je kan een maximale hoogte van 14 meter bereiken in het Klimbos Appelscha. Vanzelfsprekend zijn er ten alle tijden medewerkers aanwezig die de veiligheid van de bezoekers waarborgen. Onze tip: Huur een huisje in de bossen van Appelscha. Dan ben je zo in het klimbos!

vakantie drents friese wold

Canadameer

Zeer dichtbij Appelscha is het Canadameer te vinden. Het meer staat ook wel bekend als het ‘Kannedemeer’. In 1960 ontstond het Canadameer in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Momenteel staat het meer onder het beheer van Staatsbosbeheer. Er komen veel bezoekers op het meer af, mede vanwege het eilandje dat in het meer is gelegen. Echter zijn diverse plekken behoorlijk diep. Er zijn door de jaren heen ook meerdere mensen omgekomen in het Canadameer. Wij raden je aan om altijd even goed op te letten en niet zomaar op alle plekken te gaan zwemmen. Er staat ook duidelijk aangegeven op welke plekken je beter niet het water kan betreden.

Samenvatting
Als je een vakantie Drenthe wilt boeken, is een huisje in de bossen van het Drents Friese-Wold huren, een zekere aanbeveling. Zeker in het geval van een vakantie met kinderen of een vakantie met hond is een bezoek aan het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland een aanrader. Het Klimbos, het Canadameer en de vele recreatie mogelijkheden maken dit unieke natuurgebied tot één van de mooiste van heel Nederland. Ook als je een huisje in de natuur wilt boeken en je wilt je vakantie in Nederland vieren, is dit uniek Wold een absolute aanrader. Rustzoekers, wandelaars en avonturiers boeken hier de vakantie van hun leven. Lees ook onze tips over het vieren van een vakantie in Gelderland en bezoek in dat geval de mooiste kastelen. Ook het Geldersche Landschap is de moeite waard om te bezoeken.

Elders een huisje in het bos in Nederland huren?

Als je een huisje in het bos in Nederland wilt huren en je geeft de voorkeur aan Overijssel, Gelderland, Brabant of Limburg zijn er volop mogelijkheden. Net zoals in Drenthe vind je in Gelderland ook uitgestrekte bossen. En in Overijssel moet je zeker eens de Sallandse Heuvelrug bezocht hebben. In Limburg kan je genieten van de afdalingen en vergezichten terwijl je in Brabant kunt genieten van de gezellige vakantieparken in de bossen. Iedere provincie heeft zo zijn eigen karakter en vakantie mogelijkheden. Hier kan je een huisje in het bos Nederland huren.

sunweb lastminute banner

Een reactie

Reageer