Vakantie Dubai tips

Altijd al een vakantie Dubai willen boeken, maar tot nu toe nog niet gedaan? Laat je inspireren door de mogelijke activiteiten die je tijdens je vakantie Dubai kunt ondernemen en lees hier onze vakantie Dubai tips. Ga je liever naar Dubai voor een heerlijke strandvakantie? Ook dan kan! De uitgestrekte kustlijn en de talloze luxe hotels aan het strand bieden een uitgelezen mogelijkheid voor de echte strandliefhebber.

Daarnaast zijn er talloze bezienswaardigheden die je reis naar Dubai zeker de moeite waard maken. In november 2020 hebben de Verenigde Arabische Emiraten per direct een aantal shariawetten versoepeld, waardoor het in het land nu onder meer mogelijk is om samen te wonen als ongetrouwd stel. Verder mag iedereen ouder dan 21 jaar legaal alcohol drinken.

vakantie Dubai

hotelspecials

Cultuur tips Dubai

In Dubai vind je een mooie mix van overblijfselen van de oude cultuur en de hedendaagse cultuur. Aan de rand van de stad Dubai vind je de overblijfselen van de oude stadsmuur. Ook het Fort van Al Fahidi is te bezoeken. Dit is het oudste bouwwerk van Dubai.

Deze oude bouwwerken vind je dus tussen de moderne bouwkunst in Dubai. De skyline van Dubai kenmerkt zich door de hoogste bouwwerken en wolkenkrabbers ter wereld. De Burj Khalifa is op dit moment het hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw is wel 828 meter hoog en dan ook zeker niet te missen. Het gebouw is geïnspireerd op een woestijnbloem Hymenocallis.De Burj Khalifa ligt naast Dubai Mall, dit is, hoe kan het ook anders, het grootste winkelcentrum ter wereld.

Burj Khalifa Dubai

Toch vind je tussen al die moderne hoogtepunten ook nog de traditionele cultuur terug. Bijvoorbeeld op de traditionele kruidenmarkt, de Spice Souk. Een markt die je als toerist een keer moet meemaken. De verkopers zorgen ervoor dat je niet met lege zakken weer naar huis vertrekt.

Vakantie Dubai tips voor de avonturier

Ben jij een doorgewinterde avonturier of een avonturier in de dop? Wie in Dubai vakantie viert, heeft een grote keuze aan avontuurlijke activiteiten tot zijn beschikking. Wat dacht je van met een 4×4 off-road crossen door de woestijn? Tentje mee en vervolgens overnachten onder de uitgestrekte sterrenhemel in de verlaten woestijn? Wil je het nog iets avontuurlijker? Dan zou je ook kunnen skydiven of gaan zwemmen met haaien.

offroad avontuur in de woestijn van Dubai

Dubai vanaf het water

Dubai heeft vele mogelijkheden om de stad te verkennen vanaf het water. Daar ben je zeker niet de enige in, want in Dubai ligt het vol met allemaal luxe jachten. Er zijn mogelijkheden voor luxe cruises, maar je kunt ook met een houten bootje de route langs de spectaculaire fonteinen verkennen.

Je hoeft natuurlijk niet boven water te blijven, want ook de onderwaterwereld in Dubai is adembenemend. Aan de kust zijn er verschillende mogelijkheden om te duiken of te snorkelen. Je weet zeker dat je getrakteerd wordt op bijzondere tropische vissen en andere dieren en prachtige koralen. Het is voor het eerst dat een land uit de Golfregio gastland is van de Expo.

Nederland is daar, net als vele andere deelnemende landen, aanwezig om onder het thema ‘Connecting minds, creating future’ plannen en oplossingen te presenteren op het gebied van duurzaamheid op de thema’s voeding, water en energie. Vanwege de coronacrisis is de wereldtentoonstelling in Dubai uitgesteld tot 2021

historische wijk Dubai

Tips voor je vakantie Dubai

Vakanties naar Dubai zijn het meest in trek bij stellen die samen op vakantie gaan. De beste tijd om dit te doen is niet in de zomer. Houd er rekening mee dat de temperaturen in de zomer op kunnen lopen tot 50 graden. Dat zijn geen lekkere temperaturen om op het strand te liggen en bezienswaardigheden af te struinen. Om dit te kunnen doen kun je het beste in de periode november t/m april op vakantie gaan naar Dubai. Dan liggen de temperaturen tussen de 20 en 32 graden.

sunweb lastminute banner

Reageer