Verhuizen naar Amerika

Als lezer van Travelchecker.be weet jij natuurlijk als geen ander dat je zomaar verliefd kan worden op een land. En je kunt natuurlijk zo smoorverliefd worden dat je er het liefst zou gaan wonen. Misschien kom je op reis de liefde van je leven tegen, of kun je een leuke baan krijgen aan de andere kant van de wereld. Durf jij die sprong te wagen? En wat komt er allemaal kijken bij verhuizen naar Amerika?

Stedentrips vriendinnen banner

Waar moet je aan denken als je gaat verhuizen naar Amerika?

  • Visum: wat misschien wel het aller langst duurt aan verhuizen naar Amerika is het aanvragen van een visum. Je zult je visumaanvraag moeten starten bij de Amerikaanse staatsburgerschap en immigratiediensten. Na goedkeuring van je visumaanvraag neemt het National Visa Centre de aanvraag over en geeft instructies voor de formele visumaanvraag en neemt interviews met je af. Ook als student moet je een visum aanvragen, maar dan een F1-studentenvisum. Houd er rekening mee dat een visumaanvraag maanden kan duren en begin er dus op tijd mee.
  • Een woning: natuurlijk heb je ook onderdak nodig als je in Amerika gaat wonen. Je zult dus op zoek moeten naar een (tijdelijke) woning.
  • Kosten voor verhuizing/vliegtickets: behalve het verhuizen van je spullen zul je ook zelf in Amerika moeten komen. Zorg ervoor dat je dus niet vergeet om hier geld voor te reserveren.
  • Verzekeringen: zorg ervoor dat je de verzekeringen die je nodig hebt op tijd afsluit. Denk hierbij aan een zorgverzekering, autoverzekering en inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering.
  • Vervoer: heb je een auto die je mee wilt nemen? Of koop je in Amerika een nieuwe auto? Zoek goed uit wat voor jou de beste optie is.

Je inboedel verhuizen naar Amerika

Als je naar de andere kant van de wereld gaat verhuizen zul je ongetwijfeld wat van je eigen spullen mee willen nemen. Misschien zelfs wel je hele inboedel. Dan is het verstandig om een internationaal verhuisbedrijf in de arm te nemen. Het verhuizen van je inboedel naar Amerika kan op verschillende manieren.

broadway new york

hotelspecials
  • Verschepen via eigen zeecontainer: dit is waarschijnlijk de meest handige manier. Je kunt er namelijk voor kiezen om een container bij je woning te laten plaatsen. Zo kun je rustig je inboedel in de container pakken. Als je een eigen zeecontainer gebruikt is je inboedel ongeveer 4-6 weken onderweg naar de Oostkust, en 8-10 weken naar de Westkust.
  • Gedeelde zeecontainer (groupage): dit is handig als je niet heel veel ruimte nodig hebt. Je kunt namelijk al vanaf 1m3 ruimte reserveren in een container. Het nadeel van deze manier is dat je zult moeten wachten tot de container ‘vol’ is voor hij de zee op gaat. Dat kan dus een stuk langer duren.
  • Luchtvracht: dit is de snelste, maar ook de duurste manier van je inboedel verhuizen. Ook zitten hier hele strenge eisen aan qua inpakken. Daarom wordt dit altijd door het verhuisbedrijf gedaan.

Als je wilt weten hoeveel het ongeveer gaat koste om je spullen te laten verhuizen kun je online een offerte aanvragen.

Je American Dream in vervulling laten gaan is misschien dichterbij dan je denkt. Natuurlijk moet je bij verhuizen naar Amerika nog aan veel meer dingen denken. Van een wereldverloopstekker om je apparaten te kunnen gebruiken tot een medicijnenpaspoort. Er is een heleboel te regelen. Wil je liever naar een andere plek op de wereld? Je inboedel verschepen naar Aruba, Australië, Canada, Curaçao, Nieuw-Zeeland, Singapore, Thailand en Zuid-Afrika kan natuurlijk ook.

sunweb lastminute banner

Reageer