Virtueel fietsen door Limburg

Al eens gehoord van ‘slow tv’? Kruip in je woonkamer in de huid van een fietser en trap doorheen het mooie Limburg.

Stedentrips vriendinnen banner

Virtuele fietstocht door Limburg

Toegegeven, ik heb genoten van de absolute rust dit jaar tussen de bloesems in Haspengouw. Het landschap lag er weer prachtig bij en de bloesems stonden heel de Paasvakantie in volle bloei. Voor de toeristen die er niet konden bij zijn heeft Toerisme Limburg nu een virtuele beleving ontwikkeld. Zo kan iedereen vanuit zijn eigen kot meegenieten van de mooiste Limburgse plekjes. Slow tv dus, genieten van vakantiesfeer vanuit je luie zetel.

Op onze Fietsen in Limburg pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om je fietsvakantie in Limburg voor te bereiden.

hotelspecials

Fietsen tussen de bloesems

Drie uur lang fietsen door de bloesems. Op deze tocht van 60 kilometer ontdek je de mooiste plekjes van Haspengouw. Waarom niet op je hometrainer springen, deze route afspelen op je smart tv en genieten van het uitzicht? De halte in een fietscafé zal je zelf moeten organiseren op je eigen terras.

Extra: sportievelingen met een smarttrainer kunnen doorheen Limburg fietsen via de app van Kinomap. De weerstand wordt aangepast aan het landschap waar je doorheen fietst.

 De inspiratieroute die je kan volgen is ‘fruitige landschappen met pit‘. Ze is opgedeeld in 3 delen zodat je op tijd even kan rusten en genieten van een drankje. Wil je de route echt beleven na de lockdown koop dan alvast je eigen Limburgse fietskaart.

Fietsen door het water

Weinig fietsroutes die zo tot de verbeelding spreken als fietsen door het water. Zowel voor fietsers als voor wandelaars is deze unieke plek makkelijk bereikbaar vanuit het domein van Bokrijk. De virtuele fietsroute neemt je gedurende zes kilometer mee door een bos-en vijverlandschap. Hier en daar vang je al een glimp op van het openluchtmuseum terwijl watervogels je verbaasd aanstaren. Het hoogtepunt is natuurlijk wanneer je de bocht neemt en op ooghoogte door het water zoeft. Limburg op z’n best.

fietsen door het water

fietsen door het water

Virtuele vlucht over Limburg

Te moe of te lui om te fietsen? Geen probleem, met een enkele klik vlieg je gewoon over Haspengouw. Geniet van deze wondermooie luchtbeelden van Limburg.

Natuurlijk heb je na het lezen van dit artikel zin om een weekendje te plannen. Surf even naar onze Limburg pagina voor nog meer inspiratie en de beste tips voor hotels, B&B’s en bezienswaardigheden.

Altijd welkom!

sunweb lastminute banner

Reageer