Visit Blankenberge

Blankenberge Blankenberge, parel aan de kust. De mooiste plek op aarde voor wie zand met schelpjes lust.

Stedentrips vriendinnen banner

Visit Blankenberge

Natuurlijk is de zee en het strand voor velen de reden om naar Blankenberge te trekken. Ook met je vrienden. Maar ook in het najaar zijn er redenen genoeg om naar de kuststad te trekken. Je begint je bezoek het best in het bezoekerscentrum van de dienst toerisme. En met een zak vol tips en informatie trek ik de stad in.

blankenberge paravent

hotelspecials

Escape store

Escape home & travel valt moeilijk onder 1 noemer te omschrijven. Het is een combinatie van reisartikelen, gadgets, interieur en mode. Bovendien serveren ze er nog uitstekende koffie ook, die je natuurlijk gewoon in het coole interieur opdrinkt. Wie op zoek is naar dat originele cadeautje is hier zeker aan het juiste adres. Neem zeker een selfie op de hipste instagram spot van Blankenberge en krijg een crush on the world.

escape store blankenberge

Belle Epoque centrum

Cultuur en architectuur in Blankenberge? Jazeker, verlaat gewoon de zeedijk en beland in de mooiste periode van de 19de en 20ste eeuw, de Belle Epoque. Blankenberge was toen een mondaine badstad waar de beau monde kwam baden. De sporen van deze periode zie je tijdens de Belle Epoque wandeling door het centrum. En op het dakterras van het Belle Epoque centrum krijg je een prachtig uitzicht en kan je relaxen op de mozaïekbanken die zo uit Park Guell lijken te komen.

belle epoque blankenberge

Cheesecake bij de Kolonel

Een eigen koffiebar uitbaten en er heerlijke huisgemaakte taarten serveren, dat was de droom van Bianca. In de oude rijkswachterswoning van kolonel Julianus Gijsbrecht vond ze de ideale locatie. De art-deco elementen en de charme van weleer zijn behouden. De heerlijke limoen cheesecake heeft de kolonel helaas nooit meer geproefd. Jammer voor hem, meer voor ons dan. Elke dag serveert Bianca 3 soorten gebak. Ook de B&B kamer boven het koffiehuis is een verborgen parel.

de kolonel blankenberge

Uitkerkse polder

Tussen Zuienkerke en Nieuwmunster, 2 rustige polderdorpjes, ligt een prachtig natuurgebied. De Uitkerkse polder is een oase van rust. Ik parkeer aan het bezoekerscentrum en besluit om de wandeling door het natte gras blootvoets te doen. De dauw voelt heerlijk fris aan en mijn lichte kater van het lokale Kokketeute bier gisterenavond verdwijnt vanzelf.

uitkerkse polder

Garnaalkroketten

De ideale plek om uit te waaien en de boten te bewonderen die de haven uitvaren is het Oosterstaketsel. Of het Westerstaketsel, afhankelijk aan welke kant je parkeert. Het overzetbootje tussen beide staketsels is een attractie op zich. Een staketsel is niet te verwarren met een pier. De Blankenbergse pier is trouwens samen met de pier van Scheveningen uniek op het Europese vasteland.

jachthaven blankenberge

De oostkant van de haven is vooral bekend dankzij de populaire restaurants Cabo en de Oesterput. Maar mijn favoriet is zonder twijfel het visserscafe Steiger 16. Je geniet er van een vers getapte Rodenbach en de lekkerste home-made garnaalkroketten van de kust. De bazin pelt de verse garnalen aan tafel tussen de stamgasten. Kwaliteit gegarandeerd.

blankenberge

Alfa Inn hotel

Hotels in overvloed in Blankenberge. Maar het Alfa Inn hotel beschikt wel over enkele extra troeven. Het hotel is nog steeds een familiebedrijf en dat voel je door de service en de gastvrijheid. Het is ook een ideale plek voor een vriendenweekend aan zee. De locatie op de Kerkstraat is top. Verwen jezelf ook tijdens een bezoekje aan de privé-wellness en geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet, inclusief schuimwijn en live muziek. Een tweepersoonskamer boek je vanaf 95 euro per nacht.

alfa in hotel

Praktisch

  • Het Belle Epoque centrum kan je voor 4 euro bezoeken, elke dag behalve op maandag.
  • Shoppen en het gevoel krijgen op reis te zijn geweest, dat ervaar je bij Escape Store.
  • Genieten van een zoete zonde in een art-deco interieur doe je bij de Kolonel.
  • Alle info over de stad krijg je in een handig overzicht op Visit Blankenberge.
  • Op zoek naar spektakel en wil je het water op? Boek dan een zeetocht bij Water Taxi.
  • Zoek de natuur op in de Uitkerkse polder.
  • Verse visgerechten en een gegrilde watermeloen als dessert. Ik werd culinair verrast in Bistro De Boeie.

bistro de boeie

blankenberge

 

belgische kust reisgids pdf

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

Deze trip kwam tot stand dankzij Visit Blankenberge. #spon

sunweb lastminute banner

Reageer