Visit Mol by Vespa

 • Doe eens wat anders deze zomer en ontdek Mol tijdens een culinaire vespatocht. Visit Mol by Vespa!

Visit Mol by Vespa

Elk jaar in de bloesemperiode wordt onze regio overspoeld door zwermen Vespa’s. Met honderden tegelijk genieten ze van de bloesemroutes in het glooiende Haspengouw. Maar ook andere regio’s lenen zich uitstekend om per Vespa verkend te worden. Onder een strakblauwe lucht vertrekken vanuit Ham om de Antwerpse Kempen te ontdekken.

Stedentrips vriendinnen banner

“In de stille Kempen op de purperen hei… daar raasden 2 Vespa’s voorbij”

De toeristische dienst van Mol heeft immers een uniek concept ontwikkeld. Je ontdekt de mooiste plekjes van de streek tijdens een culinaire vespatocht. Drie culinaire hotspots onderweg voorzien je van een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

hotelspecials
visit mol by vespa

Klaar voor vertrek

Vespamoments

Na een korte introductie draaien we de gashendel van onze automatische 50CC Vespa Primavera open. Onze modieuze helmen zitten verrassend comfortabel en de wind op onze huid is verkoelend op deze warme lentedag. Vespamoments heeft een mooie route geprogrammeerd in de draagbare GPS op het stuur. Via kronkelende wegen door groene wijken rijden we richting onze eerste halte. Onderweg hebben we heel wat bekijks met onze Vespa’s.

visit Mol by Vespa

Prachtige natuur daar in Mol…

Wentelteefjes

Bea en Jan baten de charmante B&B Tspijker uit. Op het terras genieten we van de zon en de prachtige tuin. Naast romantisch overnachten kan je hier ook gewoon komen ontbijten. Vol passie vertelt Bea over het ontvangen van gasten en haar beschrijving van het ontbijt doet ons watertanden. Ze gebruikt verse producten en werkt samen met lokale handelaars. Ons voorgerechtje maakt trouwens deel uit van dat uitgebreide ontbijt. De wentelteefjes met vers fruit worden vooraf gegaan door zelfgemaakte granola koekjes en citroen meringue. Je proeft hier gewoon de gastvrijheid op je bord.

visit Mol by Vespa

Eerste halte

visit Mol by Vespa

Zilvermeer

In Mol moet je niet ver zoeken om een plas helder blauw water te vinden. De regio rond het zilvermeer is de ideale plek voor een korte stop. Op een warme dag kan je zelfs wat langer halt houden om een frisse duik te nemen vanop het sneeuwwitte strand van het Zilvermeer.

zilvermeer Mol

Het strand van het zilvermeer

Kempense Golf Club

Van dat cruisen krijg je toch wel honger en dorst. Het hoofdgerecht van onze culinaire ontdekkingstocht komt net op tijd en wordt geserveerd op het zalige zonneterras van de Kempense Golf Club. Ons stoofvlees met Westmalle wordt vergezeld van goudgele frietjes. Op de achtergrond vliegen de golfballen door de lucht. Het is een mooi schouwspel om vanop het terras te bekijken. Je kan hier trouwens ook een ‘start to golf’ cursus boeken. Het terras is een oase van rust en nodigt uit om te blijven hangen. Maar we rijden weer verder richting Mol centrum.

Kempense Golf Club

Prachtig zicht vanop het dakterras

Visit Mol biedt je trouwens de keuze tussen 2 programma’s. De route van een halve dag houdt halt in de Golf Club. De Vespa liefhebbers die er de hele dag op uit trekken rijden nog wat verder en houden halt in De Drie Linden in Postel.

visit Mol by Vespa

Foodbar Mol

Het is druk als we in Mol centrum aankomen. Marktkramers prijzen er hun waren aan en artiesten zorgen voor live muziek. De Molse Metten zorgen voor sfeer en gezelligheid. Keuze genoeg hier trouwens als je nog een terrasje wil doen.

Maar ons doel is het terras van de hippe Foodbar Mol. Hier kan je à la carte genieten van originele gerechten maar vooral het food sharing concept spreekt ons aan. Uitbater Dave laat ons de keuze uit de hele dessertkaart en is de perfecte gastheer. Het blijkt een heerlijk zoete afsluiter van onze culinaire route.

Foodbar Mol

De laatste 10 kilometer zigzaggen we tussen de bossen terug richting Ham. Het herinnert ons er nog eens aan hoe mooi de Kempen eigenlijk wel zijn. En een Vespa is de ideale manier om dat te ervaren.

Praktisch

Je kan het Visit Mol by Vespa arrangement boeken van 1 april tot en met 30 september. Een halve dag rondtoeren op je Vespa inclusief 3 gerechtjes kost 79 euro. Wil je een hele dag genieten betaal je 99 euro. Spring je liever achterop dan is het slechts 40 euro.  Inbegrepen in de prijs:

 • Vespa
 • 3-gangenmenu
 • Helm
 • GPS met de ganse route
 • Brandstof
 • BA verzekering
 • Plezier en herinneringen

Boeken kan op de website van Visit Mol. Reserveren doe je best 3 dagen op voorhand. Je kan ‘Visit Mol by Vespa’ trouwens ook als kadobon kopen en je vrienden ermee verrassen.

visit Mol by Vespa

Nuttige links

 • Vespa Moments, je partner om een Vespa te huren. Je vindt hen op de Zwaluwstraat 1A in Ham.
 • B&B Tspijker, charmant en gastvrij…een pracht van een bed and breakfast.
 • Foodbar Mol, bistronomie vind je hier in de vorm van sharing plates. Tof concept voor een gezellige avond.
 • Kempense Golf Club, naast golflessen kan je hier ook terecht voor een hapje en drankje op het prachtige zomerterras.
 • De Drie Linden, een gastvrije brasserie in Postel en de halte tijdens een hele dag Visit Mol by Vespa.

 

Het Visit Mol by Vespa arrangement werd ons aangeboden door de dienst toerisme van Mol.

 

sunweb lastminute banner

11 commentaar

 1. Kim

Reageer