Voorbereid op reis vertrekken is niet moeilijk

Goed voorbereid op reis gaan

Beter voorbereid op reis, gaan. Het halve werk!

Stedentrips vriendinnen banner

Hoe bereid jij je reis het beste voor?

Wie vaker reist, weet dat er dingen kunnen misgaan. Je vlucht is vertraagd, je mist je trein of je bagage komt pas na uren van de band rollen. Best lastig, maar zo gaat het soms tijdens het reizen. Dingen kunnen nu eenmaal mis gaan. Het beste wat je dan kan doen, is je er bij neerleggen en er het beste van maken.

Met een aantal kleine voorbereidingen maak je het jezelf gemakkelijker tijdens het reizen en vooral wanneer het mis gaat. Daar hoef je niet veel voor te doen. Door slim in te pakken kom je al een heel eind. Deze tips om beter voorbereid op reis te gaan, zijn ook handig voor een weekendje weg Nederland of een korte reis naar het buitenland.

hotelspecials

Inpakken als een pro

Mensen die vaker reizen, ontwikkelen een systeem om hun koffer snel en efficiënt in te pakken. Je leert al snel wat je nu eigenlijk nodig hebt op reis en wat niet. Natuurlijk heeft iedereen dezelfde basics nodig: kledij, een toilettas en persoonlijke spullen zoals je portemonnee en persoonlijke medicatie. Simpel.

Die basics vul je vervolgens aan naar je eigen behoefte. Lees je graag op reis? Pak dan een boek of een e-reader in. Reis je met kinderen? Zorg dan voor een tablet met een aantal spelletjes en een volle batterij. Reis je voor je werk? Pak dan je laptop binnen handbereik in. Zo kan je op het vliegtuig of op de trein alvast wat werk doen.

koffer inpakken

Een kopje troost

Wanneer je je koffer pakt, pak je best zo in dat je voorbereid bent wanneer het mis gaat. Neem je het vliegtuig? Stop dan een set propere kledij in je handbagage. Gaat je ruimbagage verloren, dan kan je tenminste propere kleren aantrekken in de ochtend.

Kom je laat aan en weet je niet of het restaurant nog open zal zijn? Met een pakje noedels in je bagage ben je zeker dat je altijd wat te eten hebt. Maar ook een paar zakjes goede thee of Nespresso capsules kunnen een wereld van verschil maken wanneer het misgaat. Je stopt ze gemakkelijk weg in je bagage, ze wegen niets en wanneer het nodig is, heb je een kopje troost binnen handbereik. De Starbucks Nespresso cups in het bijzonder voelen als een kleine luxe onderweg.

starbucks koffie voor onderweg

Kies voor comfort

Een goed hotel kan een wereld van verschil maken na een dag reizen. Doe op voorhand je research en kies bijvoorbeeld een hotel met een goede roomservice. Kom je toch te laat aan, dan kan je nog wat te eten bestellen. Een goed hotel mag dan wel iets duurder zijn, maar het maakt een wereld van verschil tijdens het reizen. En dan vooral wanneer je een lange dag hebt gehad waarin van alles mis ging.

sunweb lastminute banner