Waar gaat jouw eerste vliegvakantie na de coronacrisis naar toe?

Voor velen van ons viel de vakantie dit jaar in het water. Corona gooide, en gooit nog steeds, roet in het eten. Maar dromen mag gelukkig nog steeds. Want er komt een moment waarop we weer kunnen gaan en staan waar we willen. Waar gaat jouw eerste vliegvakantie na de coronacrisis naar toe?

Stedentrips vriendinnen banner

Ga je voor een verre bestemming of dichtbij?

Als alles weer ‘normaal’ is en we mogen overal weer naartoe. Waar kies je dan voor? Wil je zo ver mogelijk weg, om alle schade in te halen die je het afgelopen jaar gemist hebt? Naar Azië, Afrika of Amerika? Ver weg van hier. Het is natuurlijk nog maar de vraag of we überhaupt weer durven te vliegen, al we weer zo vrij als een vogel zijn. Want stel je voor dat het virus weer de kop op steekt als je heel ver weg zit van huis? Of dat het land waar je bent ineens weer op slot gaat. Dat is en blijft een risico. Aan de andere kant, er had zich al veel eerder een virus als Corona kunnen voordoen. En je weet nooit wat er gebeurt. Gelukkig maar, want alles van tevoren weten is ook niet alles.

vakantie maldiven resort

hotelspecials

Rustige bestemming of juist midden in de stad?

De kans is best groot dat we meer de rust op gaan zoeken tijdens onze toekomstige vakanties. Dat we minder naar de massale, drukke hotels gaan. En meer de ruimte op gaan zoeken van een privé accommodatie in de natuur. Corona heeft wat dat betreft onze ogen geopend wat betreft drukte. We zien massaal in dat ruimte en rust ook best fijn zijn. Meer tijd voor je gezin en minder afleiding van alle andere indrukken om ons heen. Echte quality time. Gelukkig vlieg je vanuit Nederland gemakkelijk naar de prachtigste natuurgebieden van Europa. Op vluchtboeken.nl vind je vast een tickets waar je naar op zoek bent. Reserveer ook een goedkope parkeerplaats wanneer je vliegtickets boekt zodat je daar geen omkijken meer naar hebt.

SNP banner

3 Toplocaties in de natuur in Europa

In Europa is hele mooie natuur te vinden. We hoeven echt niet ver te vliegen voor een mooi landschap. Natuurlijk, de Savannes in Afrika zijn prachtig, en woestijnen zijn heel indrukwekkend. Maar ook Europa heeft veel prachtigs te bieden. Voor veel van die bestemmingen hoef je het vliegtuig niet eens in, mocht je daar nog niet op zitten te wachten. Durf je het vliegen nog wel aan? Denk dan eens aan de volgende indrukwekkende plaatsen:

 • IJsland: de watervallen en geisers in IJsland zijn enorm indrukwekkend. De krachtigste waterval van Europa is er te vinden; Waterval Dettifoss. Het water valt 44 meter naar beneden, over een breedte van maar liefst 10 meter. Een bijzonder schouwspel zijn de geisers. Het dampende water wat omhoog spuit is een heel bizar fenomeen om te bekijken.
 • watreval Dettifoss

 • Faeröer eilanden: tussen IJsland, Schotland en Noorwegen, in de Atlantische Oceaan, liggen 18 eilanden. De hoofdstad van deze eilandengroep is Tórshavn. Het land is vrij ruig, met veel hoogteverschillen. De natuur is divers, met fjorden, water en steile kliffen. De grootste eilanden zijn met bruggen aan elkaar verbonden, dus rondreizen is geen probleem. De eilandengroep heeft zijn naam te danken aan schapen, het betekent namelijk schapeneilanden. Hier wonen namelijk meer schapen dan mensen. Een verblijf op de Faeröer eilanden is niet goedkoop, omdat het land behoorlijk afgelegen ligt moet alles worden ingevlogen.
 • Faeröer eilanden

 • Zweeds Lapland: het hoge Noorden van Zweden hoort bij de regio Lapland. Deze regio strekt zich ook uit over het noorden van Noorwegen en Finland. Zweeds Lapland is de plek voor avonturen: ijsvissen, sneeuwscooteren, of een hondensledetocht. En met een beetje geluk zie je het noorderlicht. Het land heeft ongerepte natuur, uitgestrekt en alle ruimte. Je kunt er overnachten in een iglo of een ijshotel. Echt een spectaculaire bestemming voor een wintervakantie.
 • Zweeds Lapland

  Ga jij zo snel mogelijk weer op vakantie als het weer kan? Misschien ben je dan nu geïnspireerd voor je eerste vliegvakantie na de Coronacrisis. Voor prachtige en imponerend natuurschoon hoef je in ieder geval niet ver weg. En in die ongerepte natuur is afstand houden in ieder geval geen enkel probleem.

  sunweb lastminute banner

  Reageer