Walt’s restaurant Disneyland Parijs

Met je partner naar Disneyland Parijs? Maak er een romantisch uitstapje van met onze tips. En we beginnen met een heerlijk diner bij Walt’s restaurant.

Stedentrips vriendinnen banner

Disneyland Parijs

Disney voor koppels

De Walt Disney Company kondigde deze week aan dat het ruim 2 miljard euro gaat investeren in de Parijse Disney parken. Een investering die hoog nodig was en nieuwe attracties brengt van Star Wars, Frozen en Marvel. De kinderen zullen staan te springen om opnieuw een bezoekje aan Mickey te brengen maar ook als koppel kan je een romantisch weekendje Disneyland beleven. We zetten enkele tips voor je op een rijtje.

Disneyland Parijs koppels

Beroemde Disney koppeltjes

hotelspecials

Walt’s restaurant

Walt’s, an American restaurant, is een eerbetoon aan het leven en het werk van Walt Disney. In dit sfeervolle victoriaanse restaurant serveert men Amerikaanse gerechten met een Europese twist. Zoek je een romantisch en rustig plekje, ver van de drukte van het pretpark, zit je hier op de juiste plaats. Wil je nog beter zitten? Boek dan op tijd een tafeltje aan het raam en geniet van de Disney parade die voorbij komt op Main Street USA.

Walt's restaurant

Walt’s restaurant situeert zich op de eerste verdieping. Via de ingang op Main Street op straatniveau kom je in de inkomhal terecht. Disney liefhebbers zullen hun hart ophalen aan de talrijke memorabilia die naar Walt Disney verwijzen. Het is een waar museum ter ere van Walt. Hieronder zie je Walt als baby met zijn ouders. Zie je ook de hidden Mickey?

hidden mickey walt's restaurant

Menukaart

Walt’s restaurant biedt naast à la carte mogelijkheden ook menu’s aan. Wij kozen voor 49.99 euro het driegangenmenu met gerookte eendeborst en vis met Chardonnay risotto. Niet spotgoedkoop, maar als je rekening houdt met de dure en smaakloze burgers in het park best betaalbaar. Zeker gezien de gezellige setting en de kwaliteit van het eten. De lekkerbekken kunnen voor 10 of 20 euro hun menu upgraden met duurdere gerechten.

Walt's restaurant

Dessert van Mickey

De cheesecake muis is een frisse afsluiter. We klokken de rekening af op 60 euro per persoon. Een frisdrank kost je 5 euro, de goedkoopste fles wijn was geprijsd voor 27 euro. Ook al zit je in het land van de wijn, Disney weet toch altijd de euro’s in je zakken te vinden. Wist je trouwens dat je nergens in het park alcohol kan krijgen zonder er eten bij te bestellen?

Walt's restaurant

Interieur

Het restaurant is opgebouwd uit verschillende thematische kamers. Zo krijg je het gevoel ergens in een huiskamer te zitten wat het heel gezellig maakt. Wij zitten in de Grand Canyon room, met dezelfde uitzichten die je ziet vanuit de Disneyland Railroad attractie. Ook de andere themalanden hebben hun eigen kamer. Reserveren is trouwens noodzakelijk. Verblijf je in een Disney hotel kan dat gewoon aan de receptie van je hotel. Zoniet meld je je ’s morgens aan bij guest relations.

Walt's restaurant

Adrenaline

Niks beter voor je relatie dan samen een kick te beleven, en die vind je in de Disney coasters. Hyperspace Mountain katapulteert je de ruimte in waar de laserstralen je rond de oren vliegen. De drie halve loopings zorgen voor de adrenaline. Iets softer maar veel mooier gaat het eraan toe in Big Thunder Mountain. Een op hol geslagen mijntrein die door tunnels vol vleermuizen raast.

Space Mountain

Star Wars ride

Big thunder mountain

Big Thunder Mountain

Griezelen

Kruip lekker dicht tegen elkaar aan in de doom buggies van Phantom Manor, Disney’ versie van een spookhuis. Niet dat je er echt schrik zal krijgen, maar je kan altijd doen alsof natuurlijk.

Disneyland Parijs

Disneyland Hotel

Disneyland Parijs telt 6 themahotels. Veruit het mooiste is het Disneyland hotel, dat ook de ingang van het park vormt. De romantiek spat ervan af in dit romantisch hotel. Een bijkomend voordeel is dat je vanuit het hotel rechtstreeks het park kan inwandelen, of dineren met zicht op het kasteel en het vuurwerk ’s avonds.

20170708 082552

Disneyland hotel

Hoe romantisch en plezant een dagje Disneyland ook kan zijn, niet iedereen vindt het altijd even leuk. World Wide Wendy vertelt je waarom zo’n dagje een heuse opoffering is voor haar. Wij pleiten er al langer voor om adult only dagen te organiseren in de Disney parken 🙂

Parijs

Nog niet genoeg romantiek in Disneyland? Neem dan de trein en op een half uurtje sta je in hartje Parijs. Al vind je in de Disney Studios ook wel een Frans restaurantje met de naam Ratatouille…

parijs

sunweb lastminute banner

14 commentaar

  1. Sien
  2. Robin

Reageer