Bestemmingen Europa Inspiratie Theme Parks

Walt’s restaurant Disneyland Parijs4 min read

21 februari 2020 4 min read

author:

Walt’s restaurant Disneyland Parijs4 min read

Leestijd: 4 minuten

Met je partner naar Disneyland Parijs? Maak er een romantisch uitstapje van met onze tips. En we beginnen met een heerlijk diner bij Walt’s restaurant.

Disneyland Parijs

Disney voor koppels

De Walt Disney Company kondigde deze week aan dat het ruim 2 miljard euro gaat investeren in de Parijse Disney parken. Een investering die hoog nodig was en nieuwe attracties brengt van Star Wars, Frozen en Marvel. De kinderen zullen staan te springen om opnieuw een bezoekje aan Mickey te brengen maar ook als koppel kan je een romantisch weekendje Disneyland beleven. We zetten enkele tips voor je op een rijtje.

Disneyland Parijs koppels
Beroemde Disney koppeltjes

Walt’s restaurant

Walt’s, an American restaurant, is een eerbetoon aan het leven en het werk van Walt Disney. In dit sfeervolle victoriaanse restaurant serveert men Amerikaanse gerechten met een Europese twist. Zoek je een romantisch en rustig plekje, ver van de drukte van het pretpark, zit je hier op de juiste plaats. Wil je nog beter zitten? Boek dan op tijd een tafeltje aan het raam en geniet van de Disney parade die voorbij komt op Main Street USA.

Walt's restaurant

Walt’s restaurant situeert zich op de eerste verdieping. Via de ingang op Main Street op straatniveau kom je in de inkomhal terecht. Disney liefhebbers zullen hun hart ophalen aan de talrijke memorabilia die naar Walt Disney verwijzen. Het is een waar museum ter ere van Walt. Hieronder zie je Walt als baby met zijn ouders. Zie je ook de hidden Mickey?

hidden mickey walt's restaurant

Menukaart

Walt’s restaurant biedt naast à la carte mogelijkheden ook menu’s aan. Wij kozen voor 49.99 euro het driegangenmenu met gerookte eendeborst en vis met Chardonnay risotto. Niet spotgoedkoop, maar als je rekening houdt met de dure en smaakloze burgers in het park best betaalbaar. Zeker gezien de gezellige setting en de kwaliteit van het eten. De lekkerbekken kunnen voor 10 of 20 euro hun menu upgraden met duurdere gerechten.

Walt's restaurant

Dessert van Mickey

De cheesecake muis is een frisse afsluiter. We klokken de rekening af op 60 euro per persoon. Een frisdrank kost je 5 euro, de goedkoopste fles wijn was geprijsd voor 27 euro. Ook al zit je in het land van de wijn, Disney weet toch altijd de euro’s in je zakken te vinden. Wist je trouwens dat je nergens in het park alcohol kan krijgen zonder er eten bij te bestellen?

Walt's restaurant

Interieur

Het restaurant is opgebouwd uit verschillende thematische kamers. Zo krijg je het gevoel ergens in een huiskamer te zitten wat het heel gezellig maakt. Wij zitten in de Grand Canyon room, met dezelfde uitzichten die je ziet vanuit de Disneyland Railroad attractie. Ook de andere themalanden hebben hun eigen kamer. Reserveren is trouwens noodzakelijk. Verblijf je in een Disney hotel kan dat gewoon aan de receptie van je hotel. Zoniet meld je je ’s morgens aan bij guest relations.

Walt's restaurant

Adrenaline

Niks beter voor je relatie dan samen een kick te beleven, en die vind je in de Disney coasters. Hyperspace Mountain katapulteert je de ruimte in waar de laserstralen je rond de oren vliegen. De drie halve loopings zorgen voor de adrenaline. Iets softer maar veel mooier gaat het eraan toe in Big Thunder Mountain. Een op hol geslagen mijntrein die door tunnels vol vleermuizen raast.

Space Mountain
Star Wars ride
Big thunder mountain
Big Thunder Mountain

Griezelen

Kruip lekker dicht tegen elkaar aan in de doom buggies van Phantom Manor, Disney’ versie van een spookhuis. Niet dat je er echt schrik zal krijgen, maar je kan altijd doen alsof natuurlijk.

Disneyland Parijs

Disneyland Hotel

Disneyland Parijs telt 6 themahotels. Veruit het mooiste is het Disneyland hotel, dat ook de ingang van het park vormt. De romantiek spat ervan af in dit romantisch hotel. Een bijkomend voordeel is dat je vanuit het hotel rechtstreeks het park kan inwandelen, of dineren met zicht op het kasteel en het vuurwerk ’s avonds.

Disneyland hotel

Hoe romantisch en plezant een dagje Disneyland ook kan zijn, niet iedereen vindt het altijd even leuk. World Wide Wendy vertelt je waarom zo’n dagje een heuse opoffering is voor haar. Wij pleiten er al langer voor om adult only dagen te organiseren in de Disney parken 🙂

Parijs

Nog niet genoeg romantiek in Disneyland? Neem dan de trein en op een half uurtje sta je in hartje Parijs. Al vind je in de Disney Studios ook wel een Frans restaurantje met de naam Ratatouille…

14 Comments
 1. Sien

  Doet me direct weer verlangen naar Disney ;)

 2. Bianca Schrijft

  Het is zo lang geleden dat ik in Disneyland Parijs ben geweest. Ik denk ongeveer 17 jaar. 😳. Zelf ben ik geen groot pretparkfan, maar aan dit park heb ik zeker goede herinneringen.

 3. Jessie van Loon

  Nooit bij Walt op bezoek geweest. Sjiek restaurant zeg, mooie foto's ook! Ik associeer pretparken met fastfood, sorry voor dit vooroordeel :)

 4. karin

  ja in dat park moet je goed zoeken naar plaatsen waar je lekker kan eten. In de piratenatractie zit ook een goed restaurant als ik mij goed herinner

  • travelchecker

   Klopt, een Caribisch visrestaurant met zicht op de attractie. Nu komt zelfs Jack Sparrow even hallo zeggen aan tafel.

 5. Janine

  Ik Ben er een keertje geweest toen ik nog klein was maar ik kan me zeker dingen herinneren! Ik wil er zeker nog eens naar toe, dan maak je het toch wat bewuster meer.

 6. MC Kleuver

  Ook ik ben nooit in Walt Disney geweest, maar het lijkt mij heel erg leuk. Je hoort er leuke dingen over. Het straalt iets magisch uit. Net als jullie tips voor een romantisch weekendje.

 7. Nicole Orriëns

  Oh wat ziet dat er leuk uit! Daar zou ik graag eens uit eten gaan!

 8. Patricia Schmitz-Heres

  Disneyland, ik ben er nog nooit geweest. De plannen zijn er wel om er een keer naar toe te gaan (vooral omdat mijn vrouw zo graag wil haha) maar er is nog niets concreet. Ik snap ook niet dat mensen zo verliefd kunnen zijn op het park dat ze meerdere keren willen gaan. Maar wie weet als ik er zelf geweest ben dat ik ook om ben...

  • travelchecker

   Ben benieuwd of het liefde op het eerste zicht zal worden bij je ;-) Een goede planning is echt wel nodig op voorhand.

 9. Robin

  Ouh ik hou echt van disney!!

 10. Luc van de Wiel

  It's a wonderful world... mooi artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *