Wandeltip: Roche aux Faucons

De Valkenrots torent hoog boven de meanderende Ourthe uit. Wie al in de Ardennen geweest is weet dat deze meanders meestal garant staan voor mooie uitzichten. Zo ook in Neupré, op amper tien minuten rijden van Luik.

Stedentrips vriendinnen banner

In het spoor van de wielrenners die hier de finale van Luik-Bastenaken-Luik uitvechten rij ik over Rue de la Roche aux Faucons. De kleine parking aan Roche aux Faucons staat snel vol, parkeren langs de straat is ook een optie, wel even opletten voor de talrijke mindere goden die je voorbij racen in hun iets te spannende fietspak.

Wanneer je voorbij het informatiebord wandelt kan je rechtdoor meteen naar het point de vue. Maar wacht nog even, bouw de spanning op en sla af naar links. Volg het riviertje tot aan het verdwijngat, waar deze stroom plots verdwijnt richting de Ourthe.

hotelspecials

parking roche aux faucons

Volg het pad links langs de rivier

Aan het gat wandel je enkele steile meters omhoog en ga je naar rechts. Dit wandelpad is niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn. Het ligt bezaaid met boomwortels en rotsen. Hou ook je kids in de gaten, een kleine misstap en ze liggen in de Ourthe. Op zich geen probleem ware het niet dat die 150 meter lager ligt.

roche aux faucons

Aan het verdwijngat naar rechts

Op dit pad kom je 3 verschillende uitzichtpunten tegen. De eerste blik op de vallei is adembenemend. Als je zo slim geweest bent om een picknick mee te nemen is dit de ideale plek. Neem even de tijd om het landschap op je te laten inwerken. En speur de horizon af op zoek naar het kasteel Le Fy. Ter hoogte van het derde uitzichtpunt kan je terugkeren door het bos naar de parking.

roche aux faucons

Dit is een korte wandeling en het gaat vooral om het spectaculaire uitzicht, wil je verder de streek verkennen volg dan deze hike. Of rij enkele kilometers verder naar het centrum van Esneux, waar verschillende uitgestippelde wandelingen starten.

Veel wandelplezier!

roche aux faucons

sunweb lastminute banner

Reageer