Wat niet mag ontbreken in jouw koffer!

We mogen weer! Op dit moment zitten we midden in het vakantieseizoen en dat is te merken. Het is druk op de wegen naar de populaire vakantiegebieden, maar ook op de vliegvelden is het niet rustig. Veel mensen kiezen er voor om hun eigen land dit jaar met een vakantiebezoekje te vereren, of blijven lekker binnen Europa. Logisch, want je hoeft echt niet ver weg om een leuke vakantie te hebben. Wat er ook bij hoort als je op vakantie gaat is bagage! Wat moet je absoluut niet vergeten mee te nemen op reis?

allinclusive resort malediven

Wat mag er niet ontbreken in jouw koffer!

 • Schoon ondergoed: reis je met het vliegtuig en heb je naast ruimbagage ook handbagage bij je? Dan is het verstandig om een schoon setje ondergoed (en kleding, als je de ruimte hebt) en een tandenborstel in je handbagage te stoppen. Je zult niet de eerste zijn die wel op je vakantiebestemming aankomt, maar waarvan de koffer op een totaal ander vliegveld is aangekomen. Nu heb je in ieder geval wat redmiddelen bij je.
 • Vuilniszak: wil je de vieze was apart houden van je schone kleding? Dan is het handig om een vuilniszak in je koffer te stoppen. Zo weet je meteen welke kleding nog schoon is en kun je thuis de zak zo leeg schudden boven je wasmachine.
 • Eigen ”vermaak” voor op reis. Ga je in je eentje op pad? Of zorg je gewoon graag voor je eigen genot? Zeker op vakantie heb je extra tijd om jezelf eens goed te verwennen. Daarom is het helemaal niet gek om je speeltje, zoals een luchtdruk vibrator of dildo, mee te nemen in je koffer. Let er wel op dat je hem tactisch verpakt. Dat kan gênante momenten voorkomen als je even snel iets uit je koffer wil pakken op de luchthaven.
 • Essentials voor vermaak met anderen? Zoals condooms, de pil en eventueel spannende lingerie? Vooral die eerste twee wil je niet vergeten als je spannende plannen hebt.
 • Mapje voor je reispapieren: het is handig om je reispapieren in een apart mapje te bewaren. Je paspoort, vliegtickets of de bevestiging van je hotel. Bewaar het mapje op een handig te bereiken plek in je bagage, zodat je er altijd gemakkelijk bij kunt. Ook je verzekeringspasje is van belang, of je ANWB lidmaatschapspas als je met de auto op vakantie gaat. Controleer ook even hoe lang je paspoort nog geldig is.
 • Oplader of powerbank. Veel vliegtuigen hebben tegenwoordig de mogelijkheid om je telefoon op te laden tijdens de reis, maar dan moet jij wel je usb kabel in de handbagage hebben. Ook een powerbank is ideaal, als je bijvoorbeeld naar je luisterboek wilt luisteren terwijl je op het strand ligt.
 • Medicijnen (en een medicijnpaspoort als dat nodig is). Check goed of je medicijnen zo mee de grens over mogen en houd er rekening mee dat het aanvragen van een medicijnpaspoort soms even duurt. Begin dus ruim van tevoren met uitzoeken en aanvragen.
 • Droogshampoo: niets vervelender dan een vette bos haar en geen mogelijkheid om je haren te wassen. Daarom is droogshampoo erg handig. Je spuit het in je haar en kamt het door en je haar is weer good to go voor een dag.

ingepakte rolkoffer op vliegveld

Handige inpaktips

 • Pak ‘privé’ spullen extra goed in. Bijvoorbeeld in een extra tasje, of rol ze in een kledingstuk. Niet iedereen hoeft te weten wat jij meeneemt op reis.
 • Rol je kleding op. Heb jij altijd een berg spullen klaarliggen die je mee wilt nemen, maar past het nooit in je koffer? Probeer dan eens om je kleding op te rollen. Dit neemt minder ruimte in, en je kleding is ook veel minder gekreukt als je op je bestemming aan komt.
 • Stop je favoriete seksspeeltje, groot verpakking condooms of spannende lingerie bijvoorbeeld in een extra tasje, of rol ze in een ander kledingstuk. Niet iedereen hoeft te weten wat jij meeneemt op reis
 • Neem een lichte koffer mee! Bij veel vliegmaatschappijen moet je extra betalen voor je ruimbagage, soms zelfs per kilo. Hoe lichter je koffer, hoe lichter je bagage.
 • Let goed op verpakkingen in je handbagage. Vloeistoffen zoals shampoo mogen vaak niet meer dan een bepaalde inhoud hebben. Het zou zonde zijn als jij je lievelingsshampoo in de prullenbak moet gooien.

Behalve je koffer goed inpakken is het ook belangrijk om te controleren wat de regels zijn in het land waar je naartoe gaat. Krijg je bijvoorbeeld te maken met een avondklok? Een goede voorbereiding voor je vakantie is altijd belangrijk, maar in deze tijd helemaal.

Reageer