Limburg vakantiegids

Elk jaar kan je de Limburg vakantiegids gratis afhalen bij je krantenwinkel of op de dienst toerisme. De Limburgse bijbel zeg maar. Maar de keuze is enorm en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom bundel ik hier mijn beste tips voor een geslaagd vrienden weekendje Limburg. Als Limburger en levensgenieter help ik je mee op weg. Welkom in Limburg!

Stedentrips vriendinnen banner

fietsen door het water

Fietsen in Limburg

Zodra de zon zich laat zien wordt Limburg overspoeld door fietsers en wandelaars. Gelukkig zijn de mooie natuurplekjes verspreid over de hele provincie en voelt het nooit druk aan. De grote troef van Limburg is het fietsroutenetwerk. Een spinnenweb van verkeersvrije fietspaden verbonden door knooppunten waardoor je nooit meer verloren rijdt.fietskaart Limburg

hotelspecials

Het fietsroutenetwerk heeft al enkele internationale prijzen gewonnen en is even eenvoudig als geniaal. Hoe je het netwerk optimaal kan gebruiken leg ik je uit in de complete gids Fietsen in Limburg. Een must zijn de landmarks Fietsen door het water en Fietsen door de bomen, unieke fietservaringen die op zich al een bezoek waard zijn aan Limburg.

Lees nu de ultieme Limburg fietsgids, een handig overzicht van alles wat je moet weten voor je fietsvakantie in Limburg. Koop hier je fietskaart en begin alvast met de planning van je fietstocht door de natuur.

Uitkijktorens in Limburg

Limburg telt vele uitkijktorens die je een mooi uitzicht bieden op de natuurdomeinen. Beklim oude mijnschachten of originele houten klimtorens in het midden van de natuur. In deze top 10 lijst vind je voldoende inspiratie.

abdijtoren sint truiden

#visitsinttruiden

Bloesems in Haspengouw

De grootste fruitstreek van Europa verandert elk jaar in april in een prachtige bloesemzee. Het is een feest voor al je zintuigen om tussen de bloesems te wandelen, fietsen en zelfs te overnachten. Waar en wanneer kan je nu het beste genieten van al die natuurpracht? In dit overzicht geef ik je mijn beste tips. Wat dacht je van een nachtje glamping in een fruitplantage een fietstocht met een e-bike? Of een nocturne met sfeervolle lichtjes en een diner met lokale specialiteiten? Keuze in overvloed voor een weekendje in Haspengouw.

bloesems in haspengouw

Wellness in Limburg

Zin in een wellnessweekendje? Combineer dan de natuurpracht van Limburg met een bezoek aan een van onze sauna’s. Het aanbod is divers, van familiaal tot high class. Van midden in de natuur tot een City Spa. In dit sauna overzicht kan je je favoriete sauna uitkiezen. Zo ga je helemaal zen naar huis na je Limburg vakantie. Namasté.

wellness in Limburg

Evenementen in Limburg

Deze rubriek wordt jaarlijks aangepast. Gezien door de huidige corona crisis elk evenement verboden is wordt hier even niets gepubliceerd.

De beste tips voor elke gemeente of stad in Limburg

  • Hoeselt: klein maar verrassend, de ideale plek om van de bloesems te genieten zonder drukte.
  • Bilzen: Een city trip vol muziek, kastelen en gezelligheid.
  • Maaseik, de sfeer van het zuiden van Frankrijk aan de Maas.
  • Hasselt, hoofdstad van de smaak. Onze hoofdstad is een hotspot voor levensgenieters.
  • Riemst, mergelgrotten en panorama’s.

[slice_type3]

sunweb lastminute banner