Welke make-up moet absoluut mee op vakantie

Ook op vakantie wil je er natuurlijk een beetje leuk bij lopen. Je hele beautycase lukraak leeggooien in je koffer is waarschijnlijk geen optie. Je zult keuzes moeten maken. Maar welke make-up kun je eigenlijk het best meenemen als je op vakantie gaat?

Stedentrips vriendinnen banner

Je dagelijkse verzorgingsproducten

Houd in de weken voor je weg gaat vast even bij wat je iedere dag gebruikt. Dag- en nachtcrème bijvoorbeeld. Ook gezichtsreiniging is iets wat je (hopelijk) iedere dag doet. Hiervoor heb je misschien je vaste producten, maar voor op vakantie is het ook handig om reinigingsdoekjes mee te nemen. De make-up die je dagelijks gebruikt wil je waarschijnlijk op vakantie ook gebruiken. Denk dan aan je eyeliner en mascara, foundation en blusher of je favoriete lipgloss.

dagelijkse make up

hotelspecials

Wat heb je nodig tijdens de vakantie?

Het maakt nogal verschil of je drie weken all inclusive in een luxe resort zit of dat je gaat backpacken in de jungle. Natuurlijk wil je er altijd leuk uit zien. Maar de smokey eyes zul je in the middle of nowhere sneller achterwege laten dan wanneer je iedere avond uit eten gaat of de discotheek op zoekt. Bedenk daarom wat voor soort vakantie je gaat vieren en welke look daar bij hoort. Aan de hand daarvan beslis je wat je mee wilt nemen. Ook hoeveel bagage je meeneemt zal hier aan bijdragen. Neem je twee grote koffers mee, of alleen een rugtas?

nodig tijdens de vakantie

Make-up tips voor op vakantie

  • Foundation: ben je gewend om thuis iedere dag foundation te dragen? Als je naar een warme vakantiebestemming gaat kan dit misschien niet zo fijn zijn. En ook is het dan verstandig om een hoge beschermingsfactor te smeren tegen de zon. Misschien even wat minderen met de foundation? Of kies eens voor een foundation in poedervorm, dit voelt veel lichter aan als het erg warm is.
  • Highlighter: als je een paar dagen in de zon hebt liggen bakken heb je al snel een lekker bruin kleurtje. Waardoor je misschien geen foundation of blusher meer nodig hebt. Deze zou je dus thuis kunnen laten. Maar kies dan voor een highlighter! Die laat je gebruinde huid extra uitkomen en stralen.
  • Mascara: plons je vaak het zwembad of de zee in? Denk er dan aan dat je voor een waterproof mascara kiest! Anders zie je er binnen no time uit als een pandabeer. Je kunt er ook voor kiezen om je wimpers te laten verven voor je op vakantie gaat, dan heb je helemaal geen mascara nodig!
  • Lipverzorging: ben je een echte lippenstiftfanaat? Of kies je liever voor een gloss? Als je naar een zonnige bestemming gaat kan een lippenbalsem met zonbescherming ook een uitkomst zijn.
  • Haarverzorging: een klein flesje olie voor je haren is fijn als je naar het strand gaat. De zeelucht droogt je haren uit en ook zout doet niet veel goeds. Verzorgende olie kan wonderen doen.

strandvakantie zonder make up

Wat mag er in de handbagage?

Let er met het inpakken van je koffers op wat er wel en niet in de handbagage mag. Reis je met alleen handbagage? Dan zul je misschien iets thuis moeten laten. Alles wat niet vloeibaar is mag in principe mee, dus oogpotlood, poeders e.d. Heb je vloeibare make-up? Als de verpakking kleiner dan 100ml is heb je geen probleem. Stop de vloeibare make-up wel bij elkaar in een doorzichtig zipzakje van maximaal 20x20cm. Je scheermesjes en nagelschaar mogen ook niet mee in de handbagage! Net zoals je puntkam of nagelvijl. Grotere verpakkingen vloeibare make-up en shampoo’s kun je probleemloos meenemen in de ruimbagage. Zorg ervoor dat je toilettas in het midden van je koffer ligt en omring hem met zachte spullen, zoals kleding en handdoeken. Stop vloeibare producten altijd in een afgesloten zakje, om lekkage te voorkomen.

De kans dat je op vakantie andere make-up producten gebruikt dan je thuis zou doen is dus best aanwezig. Probeer je even in te leven, wat ga je doen op je bestemming? Hoe is het weer? Zo voorkom je dat je veel te veel mee neemt, en houd je ruimte over voor andere dingen.

sunweb lastminute banner

Reageer