Werk aan de winkel voor jouw vakantiehuis!

Een vakantie is pas geslaagd als je kunt spreken van een aangenaam verblijf. Mensen die een eigen vakantiehuis hebben, vergeten nog wel eens dat hierbij ook het nodige onderhoud komt kijken. Een verwaarloosd huisje is niet aantrekkelijk om te zien, maar vertoont doorgaans ook gebreken die afbreuk doen aan het vakantiegevoel. Inspecteer dus elk jaar tijdig de conditie van je vakantiepaleisje en kom waar nodig in actie. Onderhouds- en herstelwerkzaamheden zijn met wat materialen en de juiste gereedschappen meestal snel gedaan. Veel doe-het-zelvers kiezen daarbij voor Makita, omdat al het gereedschap van Makita zeer robuust vormgegeven is, met slechts één doel voor ogen: presteren! Maar met welke onderhoudswerkzaamheden moet je als bezitter van een vakantiehuis rekening houden?

Stedentrips vriendinnen banner

Schilderen

Op de eerste plaats is het belangrijk om het schilderwerk van het vakantiehuis goed bij te houden. Als dat vakantiehuis aan de kust staat, zul je de verfkwast wat vaker ter hand moeten nemen, aangezien de zilte zeewind van invloed is op de kwaliteit van de verflaag. Laat je het echter te lang versloffen, dan tref je bij een volgend bezoek je vakantiehuis aan in slechte staat, dus zeker niet aarzelen en altijd zorgen voor een piekfijn geschilderd huisje. Het is even een klusje, maar dan kan het houtwerk er ook wel weer een tijdje tegenaan.

vakantiehuis schilderen

hotelspecials

Dakconstructie

Voor het bouwen van een vakantiehuis worden over het algemeen goedkopere materialen gebruikt dan voor reguliere woningbouw. Dit is bijvoorbeeld bij de dakconstructie van toepassing. Een niet te vermijden consequentie daarvan is dat het dak van je vakantiehuis meer onderhoud vergt dan het dak thuis. Je kunt natuurlijk ook overwegen om de gehele dakconstructie na verloop van tijd te verwijderen en in plaats daarvan een duurzamer materiaal te kiezen voor je nieuwe dak. Dat is een flinke klus, maar via de website Fixami.be kun je alle benodigde gereedschappen hiervoor eenvoudig bestellen en na voltooiing van het werk zul je trots zijn op het bereikte resultaat.

verbouwen vakantiehuis

Dakgoot

Het periodiek reinigen van de dakgoot is een belangrijke klus die vaak over het hoofd gezien wordt. Wanneer je de dakgoot van je vakantiehuis niet tijdig reinigt, kan er gemakkelijk een verstopping ontstaan. Het water zoekt – en vindt – dan zelf zijn weg naar beneden en meestal niet op de manier zoals je die gewenst had. Staat het vakantiehuis in een bosrijke omgeving, reinig de dakgoot dan bij voorkeur elk half jaar.

sunweb lastminute banner

Reageer