Wondermooi Warschau

Neem een duik in het hoogste zwembad van Europa op de top floor van het Intercontinental hotel in Warschau.

Stedentrips vriendinnen banner

Intercontinental Warschau

Een snelle citytrip in het weekend om even te ontspannen, dat was het plan. Via een promotie van budgetair.de konden we tickets naar Warschau op de kop tikken voor minder dan 50 euro. Vliegen met de Poolse airline LOT hadden we eerder nog nooit gedaan. Onze kleine Embraer 175 was verbazend comfortabel en qua service was dit toch een verademing na onze laatste Ryanair trips. Overnachten is in Warschau niet zo duur als elders in Europa. Voor 150 euro sliepen we in het luxueuze Intercontinental hotel.  Naast een uitstekende ligging, recht tegenover het paleis van cultuur en wetenschap, beschikt dit hotel over het hoogste zwembad van Europa. Relaxen in de jacuzzi of zweten in de fitness doe je hier met een prachtig uitzicht op de stad.

hotelspecials
Warschau

Old & new together

Club room

Inbegrepen in onze club room kamer was het bezoek aan de club lounge. Deze relax ruimte is gereserveerd voor de gasten van de bovenste verdiepingen. De hele dag door kan je er genieten van het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. ’s Avonds was er zelfs een warm en koud buffet voorzien, hierdoor viel onze planning wel een beetje in het water. In plaats van de koude wind te trotseren op zoek naar een lekker Pools restaurant, bleven we lekker hangen in de lounge en genoten van de luxe van de wellness en onze kamer. De Polen kennen precies ook geen kleine porties. Al het eten was voorzien op mensen met grote honger. Vooral de pierogi (een soort poolse ravioli gevuld met allerlei hartige producten) viel zwaar op de maag. Lekker dat wel, maar de rest van de loungebezoekers hadden toch ook enkele afzakkertjes (lees:een hele hoop vodka shots) nodig achteraf.

krakau en warschau citygids pdf

Reistip: bereid je vakantie voor met deze handige online reisgids.

Ambassador member

Als ambassador member van de IC keten kregen we naast een upgrade ook enkele andere voordelen zoals een late check-out en water en wijn op de kamer. Voor de andere voordelen check je best de site van IC eens. Het verschil met andere getrouwheidsprogramma’s van hotelketens is dat je deze status kan kopen in plaats van te sparen met overnachtingen. Met een beetje planning haal je er zeker voordeel uit!

Club lounge Intercontinental

Club lounge Intercontinental

à la carte ontbijt in de club lounge

à la carte ontbijt in de club lounge

Stadswandeling Warschau

Zoveel luxe is weliswaar fijn, maar de stad moest nu echt wel eens verkend worden. Blijkbaar is er in Warschau meer te beleven dan we op het eerste zicht dachten. Onze keuze viel op een bezoek aan het oude centrum. Dit lag op enkele kilometers van ons hotel. Gebruik gerust het openbaar vervoer in de stad, het is snel en goedkoop. Met de taxichauffeurs moet je blijkbaar wel even opletten. Dit kan je altijd wat ‘extra’ zloty’s kosten…

Oude stad Warschau

Het oude centrum bracht alles wat we verwacht hadden van Polen. Gezellige pleinen, kleurrijke huisjes en authentieke winkeltjes. Het was zondagvoormiddag en vanuit alle kerken in het centrum, die overal bomvol zaten, klonk gezang. Een mooie wandeling langs de oude stadsmuur bracht ons tot aan de moderne multimedia fontein. De fontein had blijkbaar ook een rustdag vandaag. Jammer, maar het geeft ons direct een reden om Polen opnieuw te bezoeken in de zomer. Naast het licht-en geluid spektakel in de fontein kunnen we dan ook de talrijke terrasjes uittesten.

Warschau beschikt ook over een aantal topmusea, sommige zijn zelfs gratis op zondag. Het tijdsgebrek dwong ons tot keuzes en ons laatste bezoekje bracht ons naar de top van het paleis van cultuur en wetenschap. Dit indrukwekkende gebouw deed me een beetje aan de Empire state building denken. Een geschenkje van Stalin dat nog de authentieke Oost-Europese sfeer uitstraalt. Een oude lift, met nog een oudere ‘liftdame’ aan boord, zet je af op het panorama platform. Het 360° uitzicht op de stad is zeker mooi, maar het uitzicht vanuit onze kamer op deze majestueuze toren was toch beter.

Room with a view

Room with a view

Conclusie

We verlieten  Warschau met vele dingen in ons achterhoofd die we nog hadden willen doen. Een volgend bezoek komt er zeker, maar wel in de zomer dan. Intercontintal is een keten die ons wel bevalt, omwille van de uitstekende service en het toegankelijke getrouwheidsprogramma. Ons verslag van Intercontinental Dusseldorf staat nu ook online.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer