Yosemite National Park

Granieten wanden tot 2000 meter hoog, beren en de hoogste watervallen van de USA. Yosemite National Park was in een woord indrukwekkend.

Stedentrips vriendinnen banner

Yosemite National Park

Zeven uur ’s morgens, KJUG country radio klinkt door de speakers van mijn pick-up en de eerste heuvels doemen op langs route 140. Ik volg de Merced River richting Yosemite, een park dat me doet denken aan Tom Waes en Yogi Bear.

Yosemite

Rijden langs de Merced River alleen is al prachtig

hotelspecials

Mariposa

Ik vertrek vanuit Merced, iets verder dan Mariposa maar iets goedkoper. Als je tijdig boekt is dit gezellige stadje een aanrader. Ik stopte er voor de lunch bij The Happy Burger, wereldberoemd in Mariposa. Mijn burger zelf was niet zo happy maar de tent had wel charme.

20190906 195700

Die 8000 Kcal wandelen er wel af straks

El Capitan

De granieten bergen aan weerszijden van de Merced River worden hoger en indrukwekkender. Maar ze verdwijnen in het niets wanneer El Capitan opduikt. Deze berg gaat 900 meter loodrecht de lucht in. Nu snap ik pas hoe zot Tom Waes was om deze te beklimmen. Ik beklim mijn GMC voor een mooie foto, hoger ga ik niet hier.

20190906 175832

Een mooi zicht op El Capitan krijg je bij Tunnel View

Yosemity Falls

Yosemite staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen. In het voorjaar toch, veel water is er niet in de zomer. Al maakt dat de setting niet minder interessant. Een makkelijke hike brengt je naar de lower Yosemity Falls, sportievelingen beklimmen de Upper Falls.

20190906 104513

Onderweg naar Lower Falls

20190906 105032

Voor de zoveelste keer een wow-effect

Mirror Lake

Yosemite krijgt miljoenen bezoekers per jaar en als je in de zomer niet voor 9 uur in het park bent wordt het zoeken naar een deftige parkeerplaats. De hike naar Mirror Lake biedt redding. Het eerste stukje naar het meer, dat nu zowat droog staat heeft nog wel wat bezoekers, maar eenmaal ik verder hike ben ik zo goed als alleen in the valley. Geen beren gezien dit keer, wel wat eekhoorns met zaadvragende ogen ( de zaadjes op mijn muffin uiteraard). Maar de absolute rust en de imposante granieten muren rondom me maken me gelukkig.

20190906 123916

20190906 135846

Waar Tenaya Creek de Yosemity Valley binnenkomt keer ik terug via de andere oever. Een mooie hike van 3 uur. Andere aanraders zijn de Vernal Fall en Nevada Fall. Of de wandeling door de Valley, die je mooie uitzichten geeft op zowel El Capitan als Half Dome.

Glacier Point

Genoeg gewandeld voor vandaag, en ik rij in een klein uurtje naar Glacier Point, 2199 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht is adembenemend. Ik zoek een rustig plekje om het allemaal even te laten bezinken. Het is amusant te zien hoe de massa zich in bochten wringt voor de perfecte selfie. Tripods, selfie sticks, camera’s,… alles wordt uit de kast gehaald om die ene foto te maken die nog niemand heeft…

20190906 165015

Ik poseer dan ook maar even voor het nageslacht, maar onthou vooral het uitzicht. Bezoek deze plek ’s morgens of bij zonsondergang.

20190906 161724

Visitor Center

Meestal begin ik een bezoek in het visitor center, waar je naast alle info meestal ook een klein museum vindt. In een korte film leer ik hoe het park ontstaan is, waarvoor dank Mr Muir en Mr. Roosevelt.

20190906 102913

Indianen woonden 4000 jaar geleden al in de Valley. Een replica van een indianendorp vind je naast het Visitor Center. En men zegt vaak dat het een spiritueel volk was, maar wie dagelijks in deze natuurpracht rondloopt wordt vanzelf wat nederiger en staat dichter bij de natuur.

20190906 171113

Als je hier niet zen wordt…

Travelchecker tips

  • Boek tijdig je verblijf in het park of in Mariposa.
  • Gebruik de gratis shuttle service om je verplaatsen in het park.
  • Je kan een bustrip boeken naar Glacier Point en naar beneden hiken, dat bespaart je een hele klim zodat je nog tijd hebt voor een andere wandeling.
  • Je kan ook fietsen huren en de Valley verkennen.
  • Neem genoeg water mee voor tijdens het hiken. Ik kan in de Wallmart voor 15 dollar een coolbox, die vul je met drankjes en dan een zak ijs erover. Keep it cool!
Yosemite

Zo’n klein bordje voor zo’n groot park

20190906 130547

20190906 164925

Snel een selfie maken of ik val uit de toon…

 

zuidwest usa rondreis pdf

Reistip: bereid je reis voor met deze handige online reisgids.

sunweb lastminute banner

Reageer