Goedkoop parkeren bij Zaventem Airport

Zaventem Airport parking

Officieel heeft onze nationale luchthaven Brussels Airport, maar dat is gewoon PR voor buitenlandse reizigers. De Vlaming rijdt nog steeds naar Zaventem als hij z’n vlucht moet halen. En Zaventem is nog steeds de grootste luchthaven van het land, waar jaarlijks ruim 25 miljoen passagiers een vlucht nemen.

Stedentrips vriendinnen banner

Al die passagiers moeten natuurlijk ook op de luchthaven geraken. En dat kan met het openbaar vervoer, de NMBS heeft er zelfs een eigen station. Maar de tunnel die men moest graven om er te geraken per spoor bleek veel duurder te zijn dan verwacht, en de typische Belgische oplossing is dan om elke reiziger een extra Diabolo-toeslag te laten betalen. Hou daarom ook steeds je treinticket goed bij, of je geraakt het luchthavengebouw niet in.

Voeg zulke toeslagen bij de zeldzame stiptheid van ons openbaar vervoer en je weet waarom ik net zoals de meeste reizigers kies voor de wagen. Logisch dan ook dat de parkings rond Zaventem Airport vaak goed gevuld zijn. Bovendien zijn er veel parkeermogelijkheden en verlies je soms veel tijd met het zoeken naar een geschikte en betaalbare plek. Hier volgen wat tips om je tijd en geld te besparen.

hotelspecials

zaventem airport parking

Gratis parkeren bij Zaventem Airport

Parkeren is big business geworden. Tot enkele jaren geleden was het nog mogelijk om relatief kortbij de luchthaven gratis te parkeren. Vooral straten in het centrum van Zaventem waren geliefd. De invoering van de blauwe zone maakte daar een einde aan. Ook parkings of bermen nabij sommige hotels waren nog gratis, tot de hotels natuurlijk in de gaten kregen dat de wildparkeerders ook nog eens de shuttlebus van het hotel gebruikten.

Vind je toch nog ergens een gratis plekje in de buurt, hou er dan ook rekening mee dat je wagen er een tijd lang onbewaakt staat en dat criminelen hier ook naar uitkijken. De onveiligheid en de stress naar het zoeken van een gratis plaats lijkt me dan ook niet meer aan te raden. Hoe ga je trouwens ook van en naar de luchthaven geraken? De taxi’s zijn nu ook niet bepaald goedkoop in ons land.

Goedkoop parkeren bij Zaventem Airport

Wil je gewoon iemand afzetten aan de luchthaven, even afscheid nemen en weer vertrekken? Gebruik dan een van de 2 kiss & ride zones, die zijn helemaal gratis. Kom je iemand opwachten aan de gate, dan kan je voor enkele euro’s in een van de officiële parkings van Brussels Airport parkeren.

Wil je langer parkeren? Dan adviseer ik je toch om wat budgetvriendelijker te parkeren. De regel is, hoe verder van het luchthavengebouw hoe goedkoper. Geen paniek, al deze parkings voorzien shuttle services of regelmatige busverbindingen om je naar de vertrekhal te brengen.

Natuurlijk kan je ook een valet parking of VIP parking boeken. Maar dan is je budget waarschijnlijk niet zo belangrijk, en zou je dit artikel ook niet lezen.

parking zaventem airport

Waar kan je het best prijzen vergelijken?

Er zijn meer dan 10.000 parkeerplaatsen voorzien rond de luchthaven. Een plekje vinden zal dus wel geen probleem zijn. Toch reserveer je best op voorhand om zonder stress te kunnen vertrekken. Maar waar? Want een snelle zoektocht op google zal je bedelven onder websites met de goedkoopste tarieven. Het aanbod is groot en de geschikte parking vinden lijkt plots niet meer zo simpel. Maar net zoals ik prijsvergelijkers gebruik bij het boeken van hotels en vluchten, kan dat ook bij het zoeken naar een plekje  op een Zaventem airport parking.

Parkos, de vergelijkingssite voor parkeren op Zaventem Airport

Parkos vergelijkt 11 goedkope parkings voor je in de buurt van de luchthaven. Ik maak zelf altijd gebruik van het shuttle-parkeren. Dat is goedkoper dan valet parkeren (waar een personeelslid je auto voor je parkeert). En het geeft je ook wat meer zekerheid of je wagen wel goed geparkeerd staat. Het hele proces duurt dan net iets langer, maar gemiddeld ben je met de shuttle op tien minuten wel in de vertrekhal.

Vergelijk de goedkoopste parking aanbieders bij Zaventem Airport op Parkos. Enkele klikken leveren je het beste zoekresultaat op en besparen je niet alleen euro’s maar ook een hoop tijd.

Parkos vergelijkt continu de prijzen van deze parkeerbedrijven. Daardoor garanderen ze je de beste prijs en ze voeren zelf kwaliteitscontroles uit. De beste tarieven beginnen vanaf 34.90 euro per week. Een besparing van 25 euro in vergelijking met de budgetparkings van Brussels Airport, waar je ook nog met de lijnbus een stukje moet rijden naar de luchthaven.

Parkeertips

  • Boek vooraf een parkeerplaats om stress te vermijden. Liefst 48 uur op voorhand, misschien wat langer tijdens de zomervakantie.
  • Bij je reservatie ontvang je ook de GPS coördinaten van je gekozen parking.
  • Wil je dat je wagen overdekt geparkeerd staat? Check dan welke parkings deze optie aanbieden.
  • Hoe in je planning rekening met de verplaatsing naar de luchthaven per shuttle.
  • Vergelijk bij Parkos verschillende prijzen met 1 klik.
  • Laat geen waardevolle voorwerpen achter in je wagen.
  • Vergeet je lichten niet uit te schakelen voor je parkeert.
  • Kies voor een parking met 24/7 bewaking.
  • Download de app van Brussels Airport en blijf op de hoogte van eventuele vluchtwijzigingen.

Parking Zaventem

Park, sleep and fly hotels

Een bijkomende optie is het boeken van een Park-sleep-fly arrangement. Hierbij boek je een overnachting in een van de hotels rond Brussels Airport waarbij je je wagen gedurende je reis mag laten staan. Dit levert je een voordeel op tijdens langere reizen, waar je anders meer parkeergeld zou betalen. Bovendien vertrek je zo wat rustiger op vakantie want je vermijdt ’s morgens de stress van de file. Lees mijn reviews van Van der Valk Brussels Airport en Park Inn by Radisson waar ik gebruik maakte van deze formule.

park-inn by radisson

sunweb lastminute banner

Een reactie

  1. Tom

Reageer