Zweten in de Zwaluwhoeve

Als levensgenieter maak ik regelmatig tijd voor een dagje wellness. Na een dagje relaxen in de sauna ben ik helemaal ontspannen. En het is nog goed voor de gezondheid ook. Omdat mijn stressniveau weer op code ‘rood’ stond was het weer hoog tijd om dat even uit te zweten. Ik ging dus op zoek naar een goede wellness tip en kwamen in de Zwaluwhoeve in Harderwijk terecht. Naast deze wellness hoeve kan je natuurlijk ook een huisje met sauna in Nederland   huren,  voor een wellness beleving tijdens je vakantie.

Stedentrips vriendinnen banner

Sauna promotie

Een dagje sauna kan een kostelijke zaak zijn. Naast de inkomprijs van zo’n 32 euro pp heb je ook slippers, badhanddoeken en badjassen nodig. Die kan je uiteraard altijd huren aan de ingang. Als je regelmatig een sauna bezoekt schaf je je dit beter zelf aan. Met enkele bezoekjes heb je dit snel terugverdiend. Via een promotie op hoteldeals.be boekte ik 2 dagen inkom voor 2 personen én een overnachting in het hotel van het resort voor 70 euro. Een koopje dus, en daar speelt het marketing team van de Zwaluwhoeve ook wel op in. Er zijn tal van speciale acties en promoties te vinden en het resort was dan ook druk bezocht tijdens ons verblijf.

zwaluwhoeve wellnessresort

hotelspecials

Hottub

De wellness resorts in België zijn meestal ietsje kleiner van formaat dan in Nederland. De Zwaluwhoeve is zo groot dat je een plattegrond meekrijgt bij je check-in. Dit is ook wel nodig wil je in het begin je weg vinden naar de talrijke faciliteiten. Alle sauna’s uitproberen is gekkenwerk, dus je moet vooraf een keuze maken. Mijn favorieten waren de muzieksauna en de zoutsteensauna.

hottubs_mini

Tijdens mijn bezoek aan de Zwaluwhoeve raasde er een storm over Nederland. Het was dan ook niet echt aangenaam om je naar buiten te begeven. Heel erg jammer want de Zwaluwhoeve beschikt over een prachtige, grote tuin. Voor een duik in één van de hottubs was het dan wel weer ideaal weer. Blijkbaar dacht iedereen er zo over, want op sommige momenten was het echt overvol in sommige sauna’s en baden. Het kruidenbad leek soms wel een vat vol palingen, zo vol was het er. Blijkbaar is dit ook een lokale culinaire specialiteit, maar die heb ik niet geproefd…

de Zwaluwhoeve

De Culinaire Markt

Maar ik kreeg er wel honger van en reserveerde een tafeltje in één van de restaurants. Voor 29.95 euro kreeg ik een smakelijk drie gangen diner opgediend in een sfeervol interieur. Voor deze prijs kon je een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert à la carte kiezen. Na mijn etentje was het tijd voor een dutje. Blijkbaar had de massa ‘de luiting’ nog niet ontdekt. Dit is een relaxruimte in de verre buitenhoek van het complex en het was er heerlijk rustig. Na mijn rustpauze was het precies ook wat kalmer in het complex en was er meer dan voldoende plaats in de baden en sauna’s.

luiting relaxruimte

Relaxruimte

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een behandeling in de Zwaluwhoeve. De dagpromo van 31 euro voor een massage van 25 minuten klonk heel aantrekkelijk, maar ik koos toch voor de sportmassage. De sportmasseur van dienst nam me stevig onder handen, soms bijna pijnlijk, maar zorgde ervoor dat ik toch los en ontspannen van de massagetafel stapte.

Hotel de ’tippe’

Na zo’n dagje verlang je tenslotte naar een zacht bed. Mijn kamer lag in hotel ‘de tippe’, recht tegenover het complex. De sleutel krijg je aan de receptie van de Zwaluwhoeve. Alle kamers zijn gelijkaardig ingericht en voorzien van alle comfort. In het restaurant van het hotel wordt ook een ontbijt aangeboden voor 10 euro pp. Omdat ik ervoor koos om lekker lang uit te slapen heb ik hier geen gebruik van gemaakt.

hotel

de zwaluwhoeve

Zoek je nog andere verblijfopties in de buurt van Harderwijk, vergelijk dan even de prijzen op Momondo en Booking.

Conclusie:

Ik had een ontspannen verblijf in de Zwaluwhoeve, met een uitstekende prijs-kwaliteit. Een volgend bezoekje aan de Zwaluwhoeve zou ik eerder plannen in de zomer, zodat ik ook gebruik kan maken van de mooie tuin. Dan kan ik ook de streek van Harderwijk wat verder verkennen. Vanwege het stormweer was dit nu onmogelijk. Van mijn tweede dag wellness heb ik geen gebruik meer gemaakt. Dit was een badkledingdag en om te zitten zweten in plakkerige badkledij had ik geen zin, dat belemmert een optimale saunabeleving. Hou hier even rekening mee voor je vertrekt.

Om de privacy van de gasten te beschermen is het niet toegelaten om binnen te fotograferen, de foto’s in deze reportage komen dan ook van www.zwaluwhoeve.nl.

zwaluwhoeve sauna

Pin dit artikel voor later

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

sunweb lastminute banner

Reageer